Leirintää aurinkopaneelien lomassa Virossa

Jos etsit luonnon rauhaa ja vihreyttä, kannattaa kurvata Pärnumaalle.

Virossa 10 kilometriä Pärnusta länteen sijaitsevalla Solar Caravan Parkilla eletään sähkön tuotannossa omavaraisesti.

Kaikki leirialueen sähköntarve sekä omistajaperheen kodin lämmitys ja valaistus tuotetaan suurilla auringon kierron mukaan kääntyvillä aurinkopaneeleilla. Paneelit tuottavat niin paljon energiaa, että sitä myydään sähkölaitokselle. Erillistä akkukapasiteettia omistajilla ei ole.

Pienen lammen rannalle on tehty hiekkaranta ja oleskelutilaa.

Ensin oli suuri aurinkopaneeli, jonka Lea Viikin puoliso rakensi harrastuksenaan perheen omiin tarpeisiin. Sitten kysymys kuka käyttää sähköä? – Karavaanarit.

Siitä lähti lennokas ajatus perustaa leirintäalue, joka avattiin 1.5.2018. Lean tehtävä oli opetella englantia ja suomea, ja nyt hän hoitaa leiriä 24/7. Herran harrastuksesta tuli rouvan työ.

Solar Caravan Park on upeasti hoidettu. Suuret tasaiset tontit nurmikentällä houkuttelevat leiriytymään ja pienen lammen rannalle on mukava istua nauttimaan vehreydestä.

Täällä hoituvat kokkaaminen, tiskit ja pyykinpesu. Viereisessä camper servicessä saa imuroida ja pestä matkakalustonsa pientä korvausta vastaan.
Leiritontit ovat todella isot ja nurmikko on lyhyeksi leikattu.
Ympäri vuoden auki olevalla alueella Lea Viik toivottaa asiakkaat tervetulleeksi viroksi, suomeksi ja englanniksi.

Saniteettitilat ovat toimivat ja kiiltävät puhtauttaan. Keittiössä onnistuu kokkaus, tiskit ja pyykinpesu. Leikki- ja pelipaikkakin löytyvät. Uutta on tulossa. Ensi kesäksi valmistuu kesäkeittiö ja lisää wc-tiloja.

Hauska yksityiskohta ovat sähkökaapit, jotka ovat saaneet värityksensä paikallisen kansallispuvun hameen kuosista.

Caravan- tai CCI-kortilla saa 10 prosentin alennuksen. Solar Caravan Parkilla tuntee itsensä tervetulleeksi.

Teksti ja kuvat: Kata Jurvanen