Pohjois-Saksaan avautuu iso matkaparkki suomalaisten suosimalle reitille

Aika moni suomalainen löytää itsensä tulevallakin kesäsesongilla Tanskan Rødbyn ja Saksan Puttgardenin väliseltä lautalta. Joko matkalla Saksaan tai Saksan kautta muualle Keski- tai Etelä-Eurooppaan tai paluumatkalla Suomeen.

Sillä reitillä matkailuautolla liikkuville avautuu 30.4.2020 yksi iso vaihtoehto lisää pysähtymiselle, Achtern Diek -niminen matkaparkki 154 matkailuautolle. Saksassa leirintäalueista ja matkaparkeista on valtavasti tarjontaa, mutta leirintämatkailun kasvava suosio lisää myös koko ajan kysyntää. Lisävaihtoehdot ovat tervetulleita.

Achtern Diek -parkkia on rakennettu viime kesästä asti 55 kilometrin päähän Puttgardenista etelään Grömitz-nimiselle paikkakunnalle. Grömitzistä on puolestaan esimerkiksi Lübeckiin vain noin 46 kilometrin ajomatka.

Achtern Diek on osa TopPlatz-verkostoa, jonka listoilla on tällä kaudella 141 matkaparkkia. Achtern Diek sijaitsee aivan lähellä meren rantaa, ja samalla alueella on tarjontaa myös useista leirintäalueita.

Achtern Diek on tarkoitus pitää auki ympäri vuoden, ja sisään pitäisi päästä ajamaan ympäri vuorokauden. Tilaa on tehty myös yli 10-metrisille matkailuautoille parkin reunoille.

Huhti-syyskuussa matkaparkki veloittaa kahdelta hengeltä 18 euroa, muina kuukausina 16 euroa. Kahta useammasta henkilöstä maksetaan 3 euroa lisähenkilöltä. Alle 11-vuotiaista lapsista ei oteta maksua. Koirat ovat lisämaksusta tervetulleita.

Wifi-yhteys on ilmainen, mutta esimerkiksi sähköstä, suihkusta, pesukoneiden käytöstä ja monista muista palveluista veloitetaan niistä kiinnostuneilta erikseen. Tarkemmat ja päivittyvät tiedot löytyvät Achtern Diekmatkaparkin kotisivuilta.

Pohjatyöt on kohta tehty. Jokaiselle matkailuautolle tulee oma kovapintainen paikka.
Huoltorakennuksesta tulee iso, mutta silloin kun matkaparkki on täynnä, kokoa ei ole yhtään liiikaa.
Matkaparkista on vain parin minuutin kävelymatka merenrantaan.