Saariselälle sääskivapaa CaravanPark

Saariselällä parannetaan kesän aikana karavaanarien palveluita. CaravanPark-palvelut ovat osana Saariselkä Ski&Sport Resortin palveluita. CaravanPark on laaksossa, missä käy jatkuva tuuli, joten alueen luvataan olevan varsin sääskivapaa.

Saariselän laskettelukeskuksessa Kaunispään ja Iisakkipään välisessä laaksossa Kullanhuuhtojantiellä olevalle karavaanarialueelle valmistuu kesän aikana jätevesien tyhjennyspiste sekä huoltotila, johon tulee keittiö, suihkut ja vessat. Alueelle valmistuu ruskaan mennessä sekä ajokaivo että sauna.

Karavaanialueen palveluihin kuuluvat sähköpaikat, kesäkahvila, suihkut, kemiallisen wc:n tyhjennys, pyörävuokraamo (myös muita retkeily- ja harrastusvälineitä) ja BikeShop. Palvelut kehittyvät edelleen kesän kuluessa, ajokaivo ja sauna valmistuvat ruskaan mennessä.

Pysäköinti Saariselkä CaravanParkissa on maksutonta. Maksullisia palveluita ovat sähköpaikka (10 €/päivä/ajoneuvo), suihku- ja vessatilojen käyttö (10 €/päivä/ajoneuvo), jätesäiliöiden tyhjennys (5 €/päivä/ajoneuvo) sekä aamiainen (7,50 €/henkilö). SF-Caravan ry:n jäsenille myönnetään 25 euron ”täyshoitomaksusta” kymmenen prosentin alennus.

Ravintolarakennuksen alakerrassa oleviin suihku- ja vessatiloihin kuljetaan kello 16–9 ovikoodilla. Myös pyykinpesu on mahdollista. Vielä toistaiseksi jäteastiat tyhjennetään aukioloaikana huoltorakennuksen miesten vessan pönttöihin.

Saariselän alueen muita karavaanarialueita

Saariselän keskustassa Kauppakeskus Kuukkelissa sekä Aparthotel Hotel Auroran alueella Laanilassa on niin ikään karavaaniparkit. Pääosin Kauppakeskus Kuukkelin takana ja pysäköintialueella on 20 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Lisäksi neljän kilometrin päässä Saariselän keskustassa Laanilassa on kymmenen paikkaa. Näiden paikkojen alkaen-hinta on 25 €/vuorokausi.

Suomen Latu Kiilopäällä on karavaanareille suunnattu alue, jossa on yhdeksän sähköpaikkaa ja lisäksi neljä peruspaikkaa. Huoltopalvelut toimivat Hostel Ahopään yhteydessä, ja paikan palveluun sisältyy iltasauna. Caravan Park sijaitsee päärakennuksen takana. Alueella myös mahdollista omaan telttamajoitukseen.

Keskustelu

  1. Reijo Rytkönen

    Vietin Saariselän CaravanParkissa 5vrk. Hyvä sijainti ja rauhallista vaikka majoittujia paljon. Parasta pääsy suoraan loistaviin ulkoilu maastoihin niin pyörällä kuin jaloin. Palvelu erinomaista. Pyörääni sattuneeseen haaveriin sain apua ja vieläpä ilmaiseksi. Kiitos siitä. Aluetta kuulemma kehitetään tulevaisuudessa.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.