Tarkkaile jääkaappia – kun kaasu loppuu, helteellä ruoka pilaantuu nopeasti

Mitä vanhempi jääkaappi, sitä vaikeampi se on pitää tarpeeksi kylmänä.

Vielä loppukesän helteilläkin on syytä varmistaa, että jääkaapin paukut riittävät pitämään ruokatarpeet riittävän kylmänä. Mitä uudempi laite on, sitä paremmin se täyttää käyttötarkoituksensa ja pystyy ylläpitämään riittävän kylmyyden. Kun ulkolämpötila nousee yli 32 asteen, myös uudempi laite saattaa olla vaikeuksissa.

Jääkaapin käyttötarkoitusta voi tehostaa helposti kiinnittämällä huomiota muutamiin seikkoihin:

  1. Varmista, että herkästi pilaantuvat raaka-aineet, kuten liha ja maitotuotteet, käytetään mahdollisimman pian kauppareissun jälkeen.
  2. Valitse kaupassa valmiiksi kylmiä tuotteita. Esimerkiksi juomat kannattaa ottaa valmiiksi viileänä kylmäkaapista.
  3. Tarkista aina, että jääkaapin ovi sulkeutuu kunnolla avaamisen jälkeen.
  4. Käytä apuna kylmäkalleja – niitä löytyy yleensä kaupan pakastealtaasta tai leirintäalueelta.
  5. Pysäköi matkailuauto varjoisaan paikkaan ja huolehdi, ettei aurinko paahda jääkaapin suuntaan varsinkaan kuumimpina tunteina. Jääkaapin jäähdytysteho laskee suorassa auringonpaisteessa.
  6. Tarkkaile jääkaapin kylmyysastetta mittarin avulla: ihanteellinen lämpötila on +4 astetta.
  7. Huolehdi jääkaapin ilmanvaihdosta. Mitä viileämpää vaihtoilma on, sitä helpommin jääkaappi pysyy viileänä. Ilmanvaihtoa voi tehostaa erilaisilla tuulettimilla.

Katso alta myös kemiläisen Matti Toivasen vinkki Dometicin jääkaapin uudelleenkäynnistämiseksi. Tämä voi olla avuksi ainakin osalle heistä, joilla jääkaappi ei suostu kaasulla toimimaan, vaikka teknistä vikaa ei pitäisi olla.