Uusi Pistocampin leirintäalue avautuu virallisesti toukokuussa

Pistohiekka hiekkarantoineen on perinteisesti houkuttanut kesämatkailijoita. Menneinä vuosikymmeninä siellä oli myös leirintäalue, mutta viime vuosina se on ollut puskaparkkeilijoiden kohteena.

Viime vuonna perustettu Pistocamp Oy avasi Saimaan rannalle Puumalan Pistohiekalle leirintäalueen pienimuotoisesti vajaaksi kuukaudeksi jo viime kesänä. Silloin ei vielä ollut käytettävissä esimerkiksi huoltorakennuksen palveluita, yhteiskeittiötä ja saniteettitiloja.

– Viime kesänä aluetta vasta rakennettiin, mutta halusimme kokeilla nettivarausjärjestelmäämme. Kyllä niitä kävijöitä oli jonkun verran jo silloin, vaikka alueella ei ollut juuri muuta tarjolla kuin vesi, sähköt ja septitankin tyhjennys, kertoo Linnea Raikamo, yksi yrityksen perustajista.

Muut yrityksessä mukana olevat nuoret yrittäjät ovat Jertta Peltomäki, Matias Hämäläinen ja Ville Raikamo. Linnea ja Jertta ovat paikan päällä pyörittämässä leirintäaluetta koko kesän, miehet mahdollisuuksien mukaan ehtiessään omilta töiltään Tampereelta.

– Toukokuussa olemme virallisesti avaamassa, vaikka tekemistä vielä riittää. Esimerkiksi kahvilapalvelut avautuvat heti toukokuun alussa, mutta koira- ja leikkipuisto rakentuvat toukokuun aikana. Mutta vaikka toukokuussa ei vielä ehditä aivan kaikkea saada kuntoon, alueella saa tulla vaikka heti. Viralliset kunnon avajaiset pidetään kesäkuun alussa.

– Se on plussaa asiakkaillemme, että tämä alue ja kaikki tilat ovat ihan uusia. Harmi, että täksi kesäksi alueelle ei saada vielä kunnon saunaa, mutta tarkoitus on ottaa tänä kesänä käyttöön peräkärrysauna, Linnea Raikamo sanoo.

Karavaanareille on tulossa noin 80 paikkaa, joista noin 15 on sähköttömiä paikkoja. Lisäksi tulee telttailualue. Varsinaisia mökkejä ei alueella ole, mutta kesäkuussa tulee ”Kehto”, kolmion mallinen kevytrakenteinen luontoon istuva mökki, jonka päädyssä on lasiseinä.

– Sinne mahtuu kaksi sänkyä, eikä siellä ole esimerkiksi vessaa. Se on ihan vain yöpymistä varten. Niitä tulee varmaankin myöhemmin lisää.

– Kahvilastamme saa pientä purtavaa, mutta ravintolaa ei leirintäalueellamme ole. Mutta jos asiakkaamme haluavat lähteä vaikka syömään, vain muutaman sadan metrin päässä leirintäalueelta on viime kesänä avattu Pistohiekka Resort, jossa on ravintola. Ja leirintäalueelta on Puumalan keskustaan noin 10–15 minuutin ajomatka, ja siellä on kauppaa, ravintolaa ja muuta.

– Meille tämä on uutta. Tarkoitus on olla joustava ja kuunnella asiakkaita. Otetaan mielellään vastaan toiveita ja kehitetään aluetta sen mukaan. Olemme varautuneet pitämään paikan auki syyskuun loppuun asti, mutta katsotaan, miten ensimmäinen kesä menee ja minkä verran syyskuussa on vielä kysyntää.

Nostalgista tunnelmaa muinaiselta Pistohiekan leirintäalueelta. Kuvat B. Möller. Museoviraston / Matkailun edistämiskeskuksen kokoelma.

Kuvat: Pistocamp

Keskustelu

 1. Ok.Erittäin hyvä että vihdoin saivat tämän uinuvan ihanan paratiisin kesä paikaksi hyvä.10pistettä

  Kommentoitu 0 kertaa

 2. 1950-1960 luvun Puumalalainen.tervahöyryt ja höyrylaivat ajelivat Saimaalla. Nostalgiaa.tarvittais tulevaisuuteen.T:Affetti?

  Kommentoitu 0 kertaa

  1. Tapani Hytönen

   Puhut asiaa Auvo…taidetaan olla entisiä naapureita noilta Puumalan ajoilta.
   Hytösen Tapani

   Kommentoitu 0 kertaa

 3. Markku Ranin

  Upea paikka vaatii upeat puitteet

  Kommentoitu 0 kertaa

 4. Erkki Anttila

  Ilman muuta tulemme tänä kesänä tutustumaan Puumalan Pistocampin leirintäalueeseen, ja niihin Suomen kauneimpiin maisemiin. Meitä on tulossa kaksi aikuista sekä Espanjanvesikoira, Dali. Terveiset täältä Hämeestä SFC 11252.

  Kommentoitu 0 kertaa

 5. Hyvä juttu että avataan

  Kommentoitu 0 kertaa

 6. Juhani Inen

  Texti oli hyvä, paitsi ”mutta” -sanat pois.

  Ehdotus: Jukolaviesteissä on käytetty (ainakin vuosia sitten) isoja telttasaunoja:
  -voisiko isosta telttasaunasta olla käyttöä sinne rannan tuntumaan?
  Se on ainakin takuuvarma asia, että se tulisi olemaan suosittu. Karavaanarit ovat tunnetusti aktiivisra sauna-porukkaa ja jos sauna puuttuu caravanalueelta, se caravan-alue jätetään väliin.

  Kommentoitu 0 kertaa

 7. Amir Näveri

  Jokapaikka ”raiskataan” ja tehdään palveluita. Leirintäalueet riittäisi jo.

  Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.