Ahvenanmaan yhteysalusliikenteelle uusi laituri käyttöön Kustavissa

Kustavin Vuosnaisten lauttasataman rakennustyöt ovat valmistumassa tällä viikolla, ja yhteysalus aloittaa liikennöinnin uuteen laituripaikkaan.

Urakan aikana rakennettiin muun muassa uusi laituri, teräksinen ajoneuvoramppi, uudet tihtaalirakenteet (kiinnityspaalut aluksille), teräksiset huoltosillakkeet tihtaalirakenteille sekä tehtiin sähkö- ja hydrauliikkatöitä ja muita satama-alueen parannustöitä.

Rakennustöiden valmistuttua tehdään vielä nykyisten laiturirakenteiden purkutyöt, mutta häiriöiden minimoimiseksi purkutyöt aloitetaan vasta elokuun puolivälissä. Kokonaisuudessaan työt valmistuvat syyskuussa.

Noin 50 vuotta vanha Ahvenanmaan yhteysalusliikenteen laituri oli erittäin huonokuntoinen ja se oli tullut elinkaarensa päähän. Uuden laiturin leveys on noin 18 metriä ja pituus noin 16 metriä.

Koska satama-alueen kärkeen jää vielä kesän ajaksi työmaa-alue vanhan laiturin purkutyön aloitusta odottamaan, Varsinais-Suomen ely-keskus toivoo tiedotteessaan tienkäyttäjiltä yhä varovaisuutta työmaan läheisyydessä liikuttaessa.