Iäkkäitä autoilijoita on liikenteessä yhä enemmän

Yli 70-vuotiaiden osuus teillä liikkuvista on kasvussa. Trafin mukaan kaikista ajokortin haltijoista vähintään 70-vuotiaita oli vuoden 2016 lopussa 11 prosenttia, kun osuus vuonna 2007 oli 7 prosenttia.

Vuoden 2016 lopussa Suomessa oli yhteensä noin 3,72 miljoonaa voimassa olevaa ajokorttia, eli puoli prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Iäkkäiden ajokortin haltijoiden osuuksissa on jonkin verran eroja alueittain. Uudellamaalla yli 70-vuotiaiden ajokortin haltijoiden osuus oli pienin, 9 prosenttia. Etelä-Savossa osuus taas oli suurin, 15 prosenttia.

– Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla julkiset kulkuyhteydet ovat paremmat kuin muualla Suomessa, joten tämä näkyy myös iäkkäiden autoilijoiden määrässä. Maakunnissa ja haja-asutusalueilla oma auto ja ajokortti ovat välttämättömyyksiä, toteaa Trafin erityisasiantuntija Elina Uusitalo.

– Myös sukupuolten väliset erot kasvavat tarkasteltaessa iäkkäämpiä kuljettajia. Kun kaikista kuljettajista miesten osuus oli vuoden 2016 lopussa 53 prosenttia, niin 70-vuotiaista tai sitä vanhemmista miesten osuus oli 61 prosenttia.

Lähde: Trafi