Maanteillä on koronakesänä liikuttu lähes viime vuoden tahtiin

Suomalaisten vilkas matkailu kotimaassa ei ole korvannut liikenteessä ulkomaisten turistien jättämää aukkoa. Myös suurtapahtumien peruuntuminen ja muutokset työmatkailussa näkyvät liikennemäärissä.

Lentojen määrät olivat heinäkuussa noin neljännes normaalitilanteesta. Merellä liikenteen määrää ovat vähentäneet kansainvälisten risteilyalusten puuttuminen ja muutokset vuoroliikenteessä. Junien määrä oli heinäkuussa noin 10 prosenttia edellisvuotta pienempi. Tieliikenteessä heinäkuu oli kuitenkin jo lähes yhtä vilkas kuin vuotta aiemmin.

Lapissa autoja liikkui heinäkuussa 11 % vähemmän kuin viime vuonna

Yli 450 liikenteen automaattisen mittausaseman tiedoista käy ilmi, että kesäkaudella Suomen maanteillä on liikuttu jo lähes edellisvuoden tahtiin. Vielä toukokuussa liikennettä oli yli viidenneksen normaalia vähemmän, kun jo kesäkuussa ero edellisvuoteen oli enää kymmenisen prosenttia. Heinäkuussa ero edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan kaventui entisestään ja oli noin neljä prosenttia.

Etelä-Suomessa liikennemäärät eivät kesällä ylittäneet viime vuoden tasoa. Esimerkiksi Uudellamaalla liikennettä oli kesäkuussa -10 % ja heinäkuussa -3 % edellisvuotta vähemmän, Varsinais-Suomessa kesäkuussa -22 % ja heinäkuussa -11 % edellisvuotta vähemmän sekä Pirkanmaalla kesäkuussa -9 % edellisvuotta vähemmän heinäkuun liikennemäärän ollessa jo edellisvuoden tasolla.

Monen kesälomakohteena olleessa Lapissa autoja liikkui teillä heinäkuussa 11 % edellisvuotta vähemmän.

Lähde: Traffic Management Finland Oy