Hossan kansallispuisto on nyt aiempaakin paremmassa iskussa retkeilijöitä varten

Hossan kansallispuistossa on tänä kesänä uusittu retkeilyreittien varrella siltojen kaiteita, pitkospuita ja portaita. Monilla taukopaikoilla on uusittu muun muassa tulentekopaikkoja ja pöytä-penkkejä. Lisäksi Hossanjoen varressa olevien laavujen kattoja on korjattu.

Suositulle Julma-Ölkyn kanjonin kiertävälle reitille on kesällä uudelleenrakennettu Ölökyn ärjän näköalapaikka, jolta avautuu huikea näkymä rotkomaisemaan.

Hossassa on panostettu myös uusiin esteettömiin palveluihin. Esteettömiä laitureita ja käymälöitä on viimeistelty Julma-Ölkkyyn, Nurmiselkään, Jatkonjärvelle ja Jatkonsalmelle. Hossassa on jo ennestään runsaasti liikuntaesteisille sopivia reittejä ja rakenteita.

Kesä on ollut Hossassa vilkas. Alkukesän Paula-myrsky aiheutti lähialueella vahinkoja, mutta Hossassa retkeilykesää päästiin onneksi jatkamaan.

Suomi 100 -juhlavuoden kansallispuisto Hossa juhli kesäkuussa 4-vuotissyntymäpäiväänsä. Hossassa on polkuverkostoa 90 kilometriä, ja reiteistä löytyy vaihtoehtoja lyhyistä päiväpyrähdyksistä pidempiin vaelluksiin. Maastopyöräilyreittejä on neljä, joista lyhin on 10 kilometriä ja pisin 50 kilometriä. Hossan kirkkaita vesiä ja jylhiä kallioseinämiä pääsee ihailemaan myös meloen.

Lähde ja kuva: Metsähallitus