Käsivarressa avattiin retkeilijöiden käyttöön Saarijärven uusi autiotupa ja varaustuvat

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävää Kalottireittiä ja Kilpisjärven luontokeskuksen 20-vuotista taivalta juhlistetaan Saarijärven uusilla retkeilytuvilla.

Saarijärven tuvat sijaitsevat Käsivarressa Kalottireitin varrella noin 12 kilometriä Kilpisjärven luontokeskukselta. Uuteen autiotupaan mahtuu 16 henkeä ja tuvan käyttö on ilmaista. Varaustuvissa on kaksi puolta, Naali ja Kiiruna, joista kumpaankin mahtuu yöpymään kahdeksan henkeä.

– Uudet tuvat toimivat hyvänä yhden yön retkikohteena heille, jotka haluavat lähteä kokemaan Kalottireitin tunnelmaa, mutta viikon vaeltamiseen ei ole mahdollisuuksia, kenttäpäällikkö Inari Ylläsjärvi Metsähallituksen Luontopalveluista sanoo.

Kalottireitti on yhteensä 800 kilometriä pitkä vaellusreitti, joka kulkee Suomen, Ruotsin ja Norjan tuntureilla. Kalottireitti on kesävaellusreitti, jonka suositeltavin ajankohta vaeltamiseen on heinäkuun alusta syyskuun puoliväliin. Nyt Käsivarressa on käynnissä hiihtovaellussesonki.

Uuden autiotuvan ovet avattiin eilen ja hiihtovaeltajat olivat heti löytäneet paikalle ihastelemaan.

Saarijärvellä on kevään hiihtovaellussesongille poikkeuksellisen paljon yöpymispaikkoja. Alueen vanhat tuvat toimivat vielä toukokuun loppuun autiotupina. Sen jälkeen vanhat tuvat on tarkoitus purkaa pois. Saarijärven varaustupiin avautuvan lisäkapasiteetin myynti alkaa keskiviikkona 5.4.

Lähde: Metsähallitus. Kuvat: Merja Paakkanen