Linnansaaren kansallispuistossa Etelä-Savossa parannetaan esteettömiä palveluja

Metsähallitus lisää esteettömiä palveluja Linnansaaren kansallispuistossa tänä kesänä. Sammakkoniemessä muutetaan kanootti- ja venelaitureita esteettömiksi, ja keittokatoksen oviaukkoa suurennetaan niin, että liikuntaesteisetkin pääsevät sinne.

Kansallispuistoon asennetaan myös uusi raskasbetoniponttonilaituri mahdollistamaan isojen reittiveneiden parempi rantautuminen Linnavuorelle mentäessä.

– Kaikki kansallispuiston patikointireitit sijaitsevat Linnansaaren pääsaaressa ja sinne päästäksesi tarvitset venekyydin. Reitit lähtevät Sammakkoniemen leirintäalueen opastuspaikalta. Lyhyen Linnavuoren rengasreitin voi kiertää vain Perpulanluhdan telttailualueelta. Suosikkini on seitsemän kilometrin mittainen Linnavuoren polku. Reitin kulkija palkitaan Linnavuoren huikealla näköalalla yli Saimaan saariston, kertoo tiedotteessa suunnittelija Leo Parkkonen Metsähallituksesta.

Luontopolkujen kiertämisen lisäksi saarella voi muun muassa vuokrata kanootin tai soutuveneen, marjastaa, kalastaa tai viettää kesäpäivää Saimaassa uiden. Retkelle voi lähteä itsenäisesti tai osallistua opastetulle retkelle, joita ovat norppasafarit, melontaretket, kalaretket, järvisafarit ja risteilyt laivalla.

Linnansaaren kansallispuiston pääsaareen Linnansaareen pääsee kesäisin sekä reittiliikenteen veneillä että taksiveneillä sekä Oravista ja Rantasalmen puolelta Järvisydämestä. Oravin reittivene kulkee Oravista Linnansaaren pääsaarelle päivittäin 19.6. – 28.8.2021. Venematka Oravista Linnansaareen Sammakkoniemen leirintäalueelle kestää noin 15 minuuttia.

Lähde: Metsähallitus