Retkeilijän vinkkipankki uudistui

Luontomatkailun suosio kasvaa. Retkikohteita esittelevän Luontoon.fi-sivuston Retkeilyn ABC -osiota on nyt uudistettu.

Ulkoilun ja retkeilyn asiantuntijat, Suomen Latu ja Partiolaiset, sekä Metsähallituksen Luontopalvelut ovat tuottaneet Retkeilyn ABC:n materiaaleja osana suosittua Luontoon.fi-verkkopalvelua jo vuosien ajan. Lisääntyneen retkeilyn ja ulkoilun myötä nousi tarve vinkkien viilaamiselle, jotta ne palvelisivat nykyajan retkeilijää mahdollisimman hyvin.

Retkeilyn ABC -osiota on uudistettu syksyn aikana. ABC:n etusivulle on koottu teemoja, joita klikkaamalla löytyy retkitietoa eri tarpeisiin, lähditpä sitten päiväretkelle, ensimmäiselle yön yli retkelle tai ensimmäiselle vaellukselle.

ABC-osiosta löytyy vastauksia muun muassa vastuulliseen retkeilyyn, tulentekoon, turvallisuuteen ja majoittumiseen. Lisäksi löytyy valmiita varustelistoja ja retkiruokaohjeita. Sivustolle on lisätty myös lyhyitä ohjevideoita sekä retkeilyaiheisia artikkeleita.

Retkeily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista

Suomen Ladun tutkimus  kertoo, että retkeily on yksi aikuisten suosituimmista liikuntamuodoista. Kaksi kolmasosaa suomalaisista on retkeillyt viimeisen vuoden aikana. Retkeilyn suosio näkyy myös kansallispuistojen ja muiden retkikohteiden lisääntyneissä käyntimäärissä.

Retkeilytutkimuksen mukaan yleisin syy siihen miksi viimeisen vuoden aikana ei oltu retkeilty, oli ajan puute. Lisäksi retkiseuran, retkeilytaitojen tai sopivien varusteiden puute olivat varsin usein mainittuja syitä retken toteutumatta jäämiselle.

Lähde: Metsähallitus