Suomeen ja Viroon perustettiin kansainvälinen retkeilyalueverkosto

Metsähallitus ja Viron vastaava organisaatio, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), ovat perustaneet Euroopan ensimmäisen retkeilyalueverkoston. Verkoston tarkoituksena on edistää suomalais-virolaista retkeilyä, ulkoilua ja retkeilyalueisiin perustuvaa matkailua.

Verkostoon kuuluu alkuvaiheessa kahdeksan aluetta: Virosta Aegviidu-Korvemaan, Kiidjärve-Koorasten, Nõvan ja Räpinä-Värskan retkeilyalueet sekä Suomesta Ruunaan, Kylmäluoman, Oulujärven ja Evon retkeilyalueet.

Suomen ja Viron retkeilyalueet muistuttavat sikäli paljon toisiaan, että niillä voi ulkoilla, retkeillä ja matkailla monipuolisesti sekä harjoittaa metsätaloutta, metsästää ja kalastaa. Kaikilla kohteilla on laajat retkeilypalvelut merkittyine reitteineen, tulipaikkoineen ja käymälöineen.

Kaikki verkostoon valitut kohteet ovat näyttäviä luontomatkailukohteita. Suomesta esimerkiksi verkostoon kuuluvalla Oulujärven retkeilyalueella on hienoja hiekkarantoja ja kauniita kangasmetsiä helppoon ulkoiluun. Virossa puolestaan esimerkiksi Nõvan retkeilyalueella on näyttävät dyynit ja upeat hiekkarannat Suomenlahden rannalla.

– Nykyinen yhteistyöprojekti suomalaisten kollegojen kanssa antaa virolaisille erinomaisen mahdollisuuden tutustua Suomen retkeilyalueisiin sekä uskomme, että laaja retkeilyalueverkostomme tarjoaa suomalaisille vieraillemme uusia jännittäviä retkeilykohteita Viron luonnossa, sanoo tiedotteessa RMK:n pääjohtaja Aigar Kallas.

Virossa RMK:n retkeily- ja luonnonsuojelualueilla vierailee jopa 2,9 miljoonaa kävijää vuodessa. Viime vuonna uuden verkoston kohteista suurin kävijämäärältään oli Nõva, jossa retkeilyalueella ja luontokeskuksessa oli 261 200 vierailijaa.

Sivustot löytyvät osoitteista https://www.metsa.fi/retkeilyalueverkosto ja www.loodusegakoos.ee.

 Lähde: Metsähallitus