Uusi Luontoon-digipalvelu kokoaa yhteen eri toimijoiden ulkoiluun liittyviä kohteita, reittejä ja palveluja – käyttöön ensi vuonna

Metsähallituksen Luontopalvelut uudistaa kansallispuistoja ja muita Metsähallituksen retkikohteita esittelevän Luontoon.fi-verkkopalvelun ja kehittää sen rinnalle Luontoon-mobiilisovelluksen.

Uusi verkkopalvelu ja sovellus tuovat muun muassa kuntien ja yhdistysten ylläpitämät ulkoilu- ja retkikohteet samaan palveluun valtion mailla olevien kohteiden kanssa. Uusi sovellus ja verkkopalvelu tulevat maksutta kaikkien käyttöön vuoden 2024 aikana.

Uudistuksen tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään itselleen sopivia ulkoilumahdollisuuksia entistä helpommin, ja siten lisätä hyvinvointia luonnossa liikkumisen kautta.

Palveluissa näkyvät muun muassa retkeily- ja ulkoilualueet, reitit, nähtävyydet sekä palvelurakenteet, kuten tulipaikat, laavut ja laiturit.

Kohteita voi tarkastella ja etsiä käyttäjän tarpeiden mukaan – vaikkapa melomiseen sopivia kohteita aina pienistä retkeilykohteista kansallispuistoihin. Kohteiden haussa ja esittelyssä huomioidaan saavutettavuus, esteettömyys ja paikalliset olosuhteet.

Luonnossa tarvittavien taitojen oppimista tukeva palvelu voi auttaa myös helpottamaan ruuhkia suosituilla alueilla tarjoamalla tietoa kävijämääristä kohteilla eri aikoina ja ehdottamalla vaihtoehtoisia reittejä.

Uudet palvelut kehitetään Metsähallituksen johdolla yhteistyössä ympäristöministeriön, Jyväskylän yliopiston ja ulkoilujärjestöjen kanssa.

Lähde: Metsähallitus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *