ABT muokkasi VW Transporterista erittäin tyylikkään retkeilyauton – erittäin tylyyn hintaan

Yli 125-vuotias baijerilainen ABT-yritys tunnetaan etenkin isosta roolistaan autojen tuunauksen sekä autourheilun saralla, muun muassa DTM-sarjasta, mutta nyt yritys on tehnyt ensimmäisen retkeilyautonsa.

ABT XNH -niminen retkeilyauto on ABT:n mukaan tehty uusien horisonttien tutkimiseen, joten siitä tulee nimi XNH (Explore New Horizons). Lähtökohdaksi ABT on ottanut 530 senttimetriä pitkän eli 40 senttimetriä tavallista mallia pidemmän ja siis tilavamman Volkswagen Transporter T6.1 -mallin.

Vaikka kyseessä on trendikäs auto, nyt ei ole kyse sähköautosta. Automaattivaihteinen XNH kulkee 150 hevosvoiman dieselmoottorin voimin.

ABT:lla itsellään on ollut päärooli tekniikassa ja siinä, miltä auto näyttää ulkoisesti. Erittäin tyylikäs sisustus on Vaning-nimisen yrityksen käsialaa.

Sisustusta ei ole tehty vain ulkonäkö edellä vaan myös toimivuudesta ja käytännöllisyydestä on pidetty kiinni. Esimerkiksi pinnat kestävät hyvin kaikenlaista naarmuttamista. Eristyksessä on käytetty ympäristöystävällisesti lampaanvillaa.

XNH:ssa pääsee kokkaamaan sekä sisällä että ulkona. Sisäkeittiön varusteluun kuuluvat induktioliesi, Dometicin 45-litrainen CRX 50 S -kompressorijääkaappi, pesuallas ja kaksi 10-litran raikasvesisäiliötä.

Ulkokeittiössä on muun muassa 2-liekkinen Primus Tupike -kaasuliesi. Varusteluun kuuluu myös Fiskarsin kirves, jos kokkaaja haluaakin ryhtyä nuotion tekoon.

Turvavyöllisiä istuinpaikkoja on viidelle henkilölle, joille kaikille järjestyy myös paikka sisällä pöydän ääreen. Makuupaikkoja on neljälle. Isompi vuode (200 x 130 cm) syntyy Reimon taitettavasta V3000-penkistä, nostokaton pienempi paikka on kooltaan 201 x 106 senttimetriä.

Omavaraisuutta tuovat muun muassa järeä litium-rautafosfaattiakku (1900 Wh), invertteri ja 400 watin aurinkopaneelijärjestelmä. Mukavuutta tuovat muun muassa Thule Omnistor 4200 -markiisi ja SCA:n nostokatto.

Auto on ensi kertaa uteliaiden nähtävillä tällä viikolla Münchenissä järjestettävillä matkailun ja vapaa-ajan messuilla.

Tuotanto käynnistyy toukokuussa 2023. Kokoonpanon tekee Volkswagen Group Services Hannoverissa, mikä kertoo ABT:n ja Volkswagenin läheisistä suhteista. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä muun muassa sähkökäyttöisen Transporterin kehittämisen parissa jokunen vuosi sitten.

Vaikka ABT XNH -retkeilyauton hinta Saksassa on lähes 140 000 euroa, autoja on tarkoitus valmistaa luottavaisesti 500 kappaleen sarja.

Kuvat: ABT