Affinityltä Freedom-retkeilyautobrändi – sisältä mökkimäinen konsepti voi päästä tuotantoon

Valtaosaltaan ruotsalaisen Kaben omistuksessa oleva puolalainen Affinity oli tammikuun puolivälissä Stuttgartin CMT-messuilla ensi kertaa esittelemässä uuden Freedom-tuotemerkkinsä retkeilyautoa. Tarkoitus oli kerätä esillä olleella prototyypillä palautetta tuotekehityksen ja myynnin tarpeisiin.

Fiat Ducato -koriseen Freedomiin on selvästi kerätty vaikutteita itselleen retkeilyautoa pakettiautosta muuntaneen vanlife-väen monista hienoista aikaansaannoksista.

Freedomiin on saatu sisällytettyä monia etenkin nuorempia karavaanareita ja muita retkeilyautoilijoita puhuttelevia ominaisuuksia.

Freedom on lyhyt (5,41 metriä), B-ajokortilla ajettavissa, autossa on pieni wc/suihkutila ja keittiö sivuoven vieressä.

Mielipiteitä varmaankin jakaa se, että asuinosa on erotettu ohjaamosta. Se auttaa kodikkuuden luomisessa, mutta tosiasiassa vähentää sisällä käytettävissä olevaa tilaa ja tilantuntua.

Monesti valmistajat yrittävät tehdä retkeilyautoista sellaisia, että ne muistuttaisivat ulkoisesti mahdollisimman vähän tavallisia peltikuorisia pakettiautoja. Freedom kuitenkin näyttää melko tavalliselta pakettiautolta. Se lienee tarkoin harkittua ”tutkan alapuolella” epävirallisemmissa paikoissa ilmaiseksi yöpymisiä ajatellen.

Sisutusta hallitsevat valkoiset ja puunväriset elementit.

Sisustuksessa on käytetty runsaasti orgaanisia materiaaleja. Asiallisen näköiset ”kaakelit” keittiössä ja kylpyhuoneessa ovat kuitenkin muoviset. Kylpyhuoneen pesuallas on kääntyvää mallia.

Freedom pystyy tarjoamaan riittävän mukavaa matkustamista kahdelle. Takaosassa on parivuode.

Autossa mahtuu tarvittaessa nukkumaan kolmekin reissaajaa, jos ruokailutilaan muunnetaan yhdelle hengelle lisävuode. Ohjaamossa on istuimet kolmelle.

Kuvat: Affinity

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *