Alpinen retkeilyautojen lippulaivamalli tuli myyntiin – liikkuva toimisto luksustyyliin

Vuosi sitten Stuttgartin CMT-messuilla Alpine esitteli etätyötä ja vapaa-aikaa yhdistävää konseptiaan Ford Transit -pohjaisella prototyypillä. Syksyllä 2023 Alpine Cross Cabin Van oli nähtävillä Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla.

Julkistusvauhti on sikäli kovaa, että tämän vuoden CMT:ssä 13.–21. tammikuuta on ensi kertaa esillä Alpine Cross Cabin -sarjan lippulaivaversio Cross Cabin Signature.

Muutos esimerkiksi vuoden takaisen konseptin ja nyt esiteltävän valmiin Signaturen välillä on huomattava. Kuten usein käy, konseptista on tultu realistisempaan mutta samalla myös hieman arkisempaan toteutukseen.

Cross Cabin Signature on VW Crafter 35 -alustainen retkeilyauto, jossa hyödynnetään Nexsd Automotive Innovations -yrityksen kevyttä Nexsd One -alumiinikoria. Auton kokoaa kasaan saksalainen VanWeekend-yritys.

Tyylikäs lopputulos ei ole syntynyt halvalla, sillä myynnissä jo olevan auton hinta Saksassa huitelee helposti neljännesmiljoonassa eurossa.

Erityisesti liikkuvaan työskentelyyn optimoidussa autossa on kiinnitetty suurta huomiota akustiikkaan esimerkiksi videokokouksia ajatellen. Autossa hyödynnetään luonnollisesti kattavasti Alpinen ajoavustus-, audio-, navigointi- ja viihdejärjestelmiä.

Kahdelle reissaajalle mitoitetun auton sisustus on minimalistinen. Japanilaisen estetiikan tyyliin mitään ei pidetä tarpeettomasti esillä. Sisutuksen puolesta auto tarjoaa rauhallisen ympäristön työhön ja vapaa-aikaan.

Keittiö tarjoaa tavanomaiset puitteet. Takaosan 1,3 metriä pitkän pöydän äärelle mahtuu ruokailemaan tai kokoustamaan kuusi henkilöä.

Takaluukussa on huomaamattomasti kaksi osaa. Alaosa voidaan avata erikseen vaikkapa pienempien tavaroiden lastaamista varten.

Sallitulta kokonaismassaltaan 3,5-tonnisen etuvetoisen mallin kokonaispituus on 690 cm, leveys 203 cm ja korkeus 271 cm. Sisällä leveyttä on 187,5 cm, asuinosan korkeus on 198 cm.

Tämän vuoden aikana Alpine Cross Cabin -sarjan on tarkoitus täydentyä vielä MAN TGE 4×4 -alustaisella Adventure-mallilla sekä kompaktimmalla Toyota ProAceen pohjautuvalla Go-mallilla.

Kuvat: Alps Alpine

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *