Alumiinikorinen Nexsd One pyrkii yhdistämään puoli-integroitujen matkailuautojen ja retkeilyautojen hyviä puolia

Saksalainen Nexsd Automotive Innovations -yritys on uusi nimi matkailuautojen valmistajana, mutta taustalla on 38 vuoden kokemus autoteollisuuden kumppaniyrityksenä. 180 työntekijästä 20 työskentelee tuotekehityksessä, joten sikäli ei ole yllättävää, että yritys oli saanut tämän vuoden Caravan Salon -messujen 235 000 kävijälle kiinnostavaa näytettävää.

Düsseldorfissa esitelty Nexsd One ei ollut messuilla kuitenkaan valmiina autona vaan ns. ”ajettavissa olevana prototyyppinä”, ja yrityksen nettisivullakin esitellään vielä renderointeja. Todennäköisesti Nexsd Automotive Innovations tavoittelikin messuilla tässä vaiheessa enemmän isojen matkailuautovalmistajien kuin kuluttajien huomiota.

One-prototyyppi on suunniteltu neljän hengen reissaamisiin. Kokonaan alumiinista tehdyllä korilla Nexsd pyrkii tyylikkääseen ulkonäköön sekä tiputtamaan auton painoa. Volkswagen Crafteriin perustuva Nexsd One -painaa täysin varusteltuna valmistajan mukaan ”teoriassa 2 757 kiloa”.

6,9 metriä pitkä One painaa kalustamattomana yrityksen mukaan 2 140 kiloa, mikä olisi 235 kiloa vähemmän kuin mitä vastaavan kokoinen VW Crafter -pakettiauto painaa kalustamattomana. Noin 700 kilon kantavuus jättäisi henkilöauton ajokortilla ajettavalle autolle mukavasti pelivaraa. Lähes 10 prosentin kevennys voisi näkyä positiivisesti myös polttoaineen kulutuksessa.

Valokuvat: Messe Düsseldorf/ C. Tillmann