Bowlus täydensi luksusta tarjoavaa vaunumallistoaan ”halpismallilla”

Legendaaristen alumiinisten matkailuvaunujen valmistaja Bowlus aloitti vuoden 2023 tuomalla myyntiin Heritage-mallin.

Bowlus ryhtyi käyttämään alumiinia vaunuissaan jo 1930-luvulla, ja Heritage kunnioittaa nimensä mukaisesti vahvasti Bowluksen alkuperäistä henkeä. Perinnetietoisuudestaan huolimatta Bowlus Heritage on vahvasti kiinni tässä ajassa.

Ulkoasu on muista Bowlus-malleista poiketen satiinihopeaa, mutta Heritage on saatavissa myös satiiniharmaana ja jopa mattamustana.

Heritage on tehty neljän hengen reissuihin. 8,25 metriä pitkän ja 2 metriä leveän vaunun kokonaiskorkeus on 2,6 ja sisäkorkeus 1,93 metriä. Alumiinivaunun kokonaispaino on 1 588 kiloa.

Omavaraisuutta, Bowluksen mukaan jopa viikoksi, tuo vakiona mukana oleva 2 kWh:n litiumakku ja 1 000 watin invertteri, mutta esimerkiksi Power Package II -varustepaketin ostamalla saatavissa on 6 kWh:n litiumakku ja 3 000 watin invertteri. Aurinkopaneelit eivät tule vakiona, vaan ne on erikseen hankittava varustepaketeilla.

Bowlus Heritage -mallin hinta alkaa ”vain” 159 000 dollarista eli vajaasta 146 000 eurosta. Se on esimerkiksi yli 126 000 dollaria vähemmän kuin Bowluksen toiseksi halvin malli Terra Firma. Hintaa (ja painoa) on revitty alas karsimalla reippaasti vakiovarustelua.

Kuvat: Bowlus

Keskustelu

  1. Amir Näveri

    Kieltämättä erittäin ruma vaunu ja hinta olisi kohdillaan alk.25.000e.
    Joku luxusmalli voisi olla sitten 40.000e.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.