Caradon, Etruscon ja Sunlightin integroidut uudella ilmeellä

Erwin Hymer Groupin kolmen lähes identtisen malliston omaavan merkin täysintegroidut ovat saaneet uuden etuilmeen.

Euroopan suurin matkailuajoneuvovalmistaja Erwin Hymer Group (EHG) perusti vuonna 2005 Dethleffsin alabrändiksi Sunlightin, ja Hymerin ”halpismalliksi” tuli noin vuotta myöhemmin Carado. Caradon ja Sunlightin tuotanto alkoi samaan aikaan uudella Capronin matkailuajoneuvotehtaalla.

EHG:n premium-merkkeihin lukeutuvan italialaisen Laikan ”kakkosmerkiksi” perustettiin puolestaan vuonna 2016 Etrusco, jonka tehdas on Italiassa.

Etruscon 7,4-metrisessä I 74900 SB:ssä on pitkittäiset erillisvuoteet.

Etruscon, Caradon ja Sunlightin mallistot ovat ainakin vielä toistaiseksi melko identtiset, ja jos kyseessä on rinnakkainen malli, myös sen hinta on merkistä riippumatta sama. Kaikkien kolmen merkin rinnakkaismallit ovat teknisesti täysin identtisiä, mutta ne poikkeavat toisistaan sisustussävyjen ja -kankaiden sekä ulkoteippausten osalta.

Sunlightit ovat sisäilmeeltään hiukan Caradoita nuorekkaampia. Etruscon sisustuksessa on puolestaan italialaisesta designia. Sisarmerkeistään Etrusco poikkeaa siinä, että sisustukseen ja ajoneuvon ulkoasuun on tarjolla hieman enemmän vaihtoehtoja.

Mallivuodelle 2022 kolmen valmistajan täysintegroidut mallit ovat saaneet uuden ilmeen. Sunlightin kohdalla tähän ilmeeseen kuuluu myös merkin uusi logo.

Täysin uudistetun ohjaamon ulkokorkeus on 2,90 metriä. Joissakin malliversioissa on myös lediajovalot ja -vilkut. Fiat Ducaton uudistumisen seurauksena kojelauta on tietysti uusi.

Sunlightin 7,4-metrisen I 68:n uuden Adventure Edition -erikoismalliversion sisätilojen varustukseen kuuluu muun muassa korkealaatuinen Adventure-verhoilu.

Kuvat Pekka Virtanen