Dethleffs Yoka Go tuo retkeilyautomaisuutta puoli-integroituun matkailuautoon

Dethleffs Yoka Go on suunniteltu etenkin sellaisille nuorille ja nuorekkaille matkailijoille, joille urheiluun ja ulkoiluun liittyvät harrastukset ovat vapaa-ajan vietossa tärkeässä roolissa. Mennään eikä meinata, kelissä kuin kelissä.

Yleensä puoli-integroiduissa matkailuautoissa takaseinä on hyvin umpinainen, mutta Ford Transit -pohjaisessa Yoka Go -puoli-integroidussa on takaluukku, joka avautuu ylös lähes koko auton 2,2 metrin leveydeltä. Siten kookkaita välineitä, kuten pyöriä ja surffilautoja, on helppo nostaa autoon kuljetettavaksi mukana reissuissa.

Kookkaiden harrastusvälineiden lastaamista autoon ja autosta Dethleffs helpottaa fiksusti myös sillä, että sivuovia on kaksi rinnakkain, yhteensä 115 senttimetrin leveydeltä.

Lattiassa on kiskoja, joihin harrastusvälineet saadaan turvallisesti kiinnitettyä kuljetuksen ajaksi. Kiskoihin on mahdollista hankkia myös lisäistuimia.

Koska harrastusvälineiden kuljetuksen joustavuudelle on annettu niin tärkeä painoarvo, se on pohjaratkaisussa jostain muusta pois. Pelkistetyssä Dethleffs Yoka Go -mallissa onkin jouduttu tinkimään monista puoli-integroitujen matkailuautojen aivan tavallisista mukavuuksista.

Esimerkiksi keittiö on vaatimaton, ja kokkailut on sään salliessa varmaan mukavampi tehdä ulkona. Vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa pieni pesuallas, siirreltävä induktioliesi ja vain 10 litran tuore- ja harmaavesisäiliöt. Pöydän voi helposti nostaa lastattavien tavaroiden tieltä ja käyttää myös ulkona. Laatikkomainen 35 litran kompressorijääkaappi on lisävaruste. Takaluukun kohdalle sijoitettavaksi on malliin tehty myös etu/takateltta.

Vessaa tai suihkua ei Yoka Go -autossa ole. Penkeistä saadaan sentään muunnettua mukava 135 x 205 senttimetrin kokoinen parivuode.

Kuljettajan puolella keskellä autoa on kookas vaatekaappi, jossa on hyllyjä ja vaatetanko. Muitakin säilytystiloja löytyy – katonrajasta ja penkkien sisältä.

Kahden hengen reissuihin suunnitellussa Dethleffs Yoka Go -mallissa on sisätilaa enemmän kuin tyypillisesti retkeilyautoissa. Auton kokonaispituus on 599 senttimetriä, -leveys 220 ja -korkeus 269 senttimetriä. Asuinosassa on seisomakorkeutta 190 senttimetriä.

Yoka Go on tällä hetkellä listattuna vain Dethleffsin Saksan-sivuston valikoimassa.

Kuvat: Dethleffs

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *