Erikoinen ranskalainen matkailuvaunu ottaa vaikutteita retkeilyautoista

Bivoak-niminen yritys valmistaa Bretagnessa nykyään ainoana tuotteenaan matkailuvaunua, jota voi kuvailla vaikkapa omanlaisekseen ja hauskaksi.

Vaunun ensimmäinen versio esiteltiin vuonna 2022, ja valmistus vaikuttaa olevan jo vakaalla pohjalla. BiVan-niminen matkailuvaunu erottautuu tyypillisistä vaunuista muun muassa siinä, että BiVaniin on tuotu piirteitä retkeilyautoista.

Oikeassa kyljessä on kahdet ovet, joilla on avattuna yhteensä leveyttä 1,10 metriä. Harvemmin matkailuvaunuissa käytetty näin avoin ratkaisu on hakenut inspiraatiota paketti/retkeilyautoista. Myös takaseinä avautuu, joten hyvillä keleillä vaunu yhdistyy luontevasti pihan puolelle mukavan avoimeksi kokonaisuudeksi.

BiVan on matala, vain 1,9 metriä. Se tuo omat hyötynsä muun muassa aerodynamiikkaan, vakauteen ja vaunun säilyttämiseen vähän matalammissakin talleissa. Mataluudesta lienee rahallista hyötyä myös Ranskan tietulleilla.

Matalan vaunun sisällä on leiriydyttäessä kuitenkin seisomisen mahdollistava korkeus, sillä vaunussa on retkeilyautoista tuttu nostokatto.

Nostokatossa on vuode, jonka koko on 160 x 200 senttimetriä, joten siellä mahtuu nukkumaan kaksi aikuista. Toiset kaksi makuupaikkaa muunnetaan penkeistä.

5,14 metriä pitkä ja 1,95 metriä leveä BiVan painaa ilman lisävarusteita 1000 kiloa. Vaunun kokonaismassa on 1300 kiloa. BiVanin hinta Ranskassa alkaa 33 700 eurosta.

Lähde ja kuvat: Bivoak

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *