Erwin Hymer Group ja Ford sopivat strategisesta yhteistyöstä – keskiössä Ford Transit

Matkailuajoneuvovalmistaja Erwin Hymer Group (EHG) ja Ford ovat tehneet puitesopimuksen Fordin Transit- ja Transit Custom -autojen käyttämisestä useiden EHG:n matkailuautomerkkien alustoina – niin retkeilyautoissa, puoli-integoiduissa kuin alkovimalleissa.

Strategisen kumppanuuden ytimessä on 11.1.2022 julkistetun tiedotteen mukaan yhteinen näkemys muun muassa asiakkaiden tarpeista. Yhteistyötä on luvassa muun muassa autojen päästöjen sääntelyyn, sähköistämiseen, digitaalisuuteen ja ajoavustinjärjestelmiin liittyen. Ford integroi EHG:n tarpeita myös suoraan omaan tuotekehitysprosessiinsa.

EHG kertoi aikeistaan pyrkiä laajentamaan alustatoimittajien valikoimaansa jo viime vuoden puolella. Sopimuksella Fordin kanssa EHG muun muassa pyrkii varmistamaan, että se pystyy vastaamaan matkailuautojen kasvaneeseen kysyntään nykyistä varmemmin ja joustavammin.

Myös EHG:n Etrusco-merkille on luvassa lisää alustoja Fordilta.

EHG:lle tulevat Ford-alustat rakennetaan Fordin tehtaalla Turkissa Kocaelissa, jossa Ford investoi tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

Ford ja EHG ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. 1980-luvun alkupuolella Ford Transit oli Hymercarin alustana, ja senkin jälkeen yhteistyötä on ollut satunnaisesti.

Lähde ja kuvat: Erwin Hymer Group