Erwin Hymer Group raportoi ennätyksellisestä myynnistä – rajua kasvua retkeilyautojen suosiossa

Erwin Hymer Group toimitti elokuun 2020 ja heinäkuun 2021 välillä asiakkailleen ennätykselliset 65 000 matkailuajoneuvoa. Määrä on 10 000 enemmän kuin edellisellä tilikaudella.

Kovinta kasvu oli retkeilyautojen menekissä. Erwin Hymer Group toimitti päättyneenä tilivuotenaan asiakkailleen 21 000 retkeilyautoa. Määrä on noin 60 prosenttia aiempaa vuotta enemmän. Perinteisempien matkailuautomallien myyntimäärä oli noin 30 000 kappaletta, missä oli kasvua 10 prosenttia.

Tilikaudella 2020/2021 konsernin liikevaihto kasvoi 23 prosenttia noin 2,7 miljardiin euroon. Myös työntekijöiden määrä on ollut kovassa kasvussa. Heinäkuun 2021 lopussa työntekijöitä oli konsernissa ennätysmäärä, lähes 8 900. Vain vuotta aiemmin työntekijöitä oli vielä noin 1 500 vähemmän.

Vaikka konserni on kilpailijoidensa tapaan ponnistellut vastatakseen kovaan kysyntään, pula muun muassa puolijohteista, komponenteista ja alustoista on pidentänyt harmillisesti toimitusaikoja. Niinpä konsernissa on yhtenä ratkaisuna toimitusketjun joustavuuden, varmuuden ja nopeuden lisäämiseksi väläytelty myös uusien alustatoimittajien ottamista mukaan matkailuautojen tarjontaan vanhojen rinnalle. Yksi julkisuudessa esillä ollut mahdollinen vaihtoehto on Ford Transit.

Erwin Hymer Groupin matkailuajoneuvomerkkejä ovat muun muassa Dethleffs, Sunlight, Bürstner, Carado, LMC ja Niesmann+Bischoff.

Kuva: Erwin Hymer Group