Fendt esittelee uuden Apero-vaunumallin Caravan 2022:ssa

Hobby-konserniin kuuluva Fendt tiivisti vaunumallistonsa neljään mallisarjaan ja esitteli uuden Apero-malliston. Valmistajan edullisin mallisarja esittäytyy suomalaisille Lahdessa 22.–25. syyskuuta järjestettävässä Caravan 2022:ssa.

Reilusti yli 250 000 vaunua valmistanut Fendt lopetti uuden mallivuoden myötä sekä edullisimman Saphir-malliston että mallitarjonnan yläpäähän kuuluneen Opal-sarjan. Tuttujen Bianco-, Tendenza- ja Diamant-mallistojen seuraksi esiteltiin täysin uusi Apero. Pois jätetyissä mallisarjoissa olleita pohjaratkaisuja siirrettiin Aperoon, Biancoon ja Tendenzaan, joten Fendtin pohjaratkaisujen määrä on edelleenkin 33.

Kaikissa malleissa yhtenäinen ulkoilme

Täysin uuden Apero-mallisarjan modernissa ja nuorekkaassa sisustuksessa on käytetty varsin rohkeita värejä. Fendtin edullisimman malliston seitsemästä pohjaratkaisusta osa on perhemalleja, ja kokonaan uusi pohjaratkaisu on 495 SG.

Aperossa on raikas värimaailma. Kuvan 495 SG:ssä on pitkittäiset erillisvuoteet.

232 senttiä leveiden vaunujen pituus on 7,03–7,51 metriä, ja lisäksi mallistossa on 2,5 metriä leveä ja 7,72 metriä pitkä 560 SKM. Esimerkiksi 495 SKM:ssä on takana kerrossänky ja edessä poikittainen parivuode, 495 SFB:ssä puolestaan edessä saarekevuode ja takana U-sohvaryhmä.

Pari vuotta sitten uudistetun Diamant-huippusarjan ulkoisia piirteitä on nyt tullut kolmeen muuhun sarjaan, eli Fendt on synnyttänyt vaunuilleen aiempaa yhtenäisemmän ilmeen. Tähän ilmeeseen kuuluu erityisesti modernin näköinen takaosa, jossa on huomiota herättävä ledivaloyksikkö, joka sisältää myös peruutus- ja takasumuvalon. Perän alaosassa on diffuusorimainen muotoilu.

Kaikissa mallisarjaoissa on takana viisi senttiä lyhyemmät tukijalkojen kammen tuen jatkeet, mikä parantaa osaltaan vaunun ulkonäköä. Tendenza- ja Diamant-vaunuissa vakiona olevat kiiltomustat alumiinivanteet saa lisävarusteena Apero- ja Bianco-malleihin. Myös kaikkien mallien sisustusta on uudistettu, ja kaikissa Fendtin vaunuissa on nyt sisäkorkeutta 198 senttiä.