Forsterin uusi retkeilyautomalli on etenkin ulkoilulajien harrastajille suunnattu riisuttu vaihtoehto

Saksalainen Forster on meillä paremmin tunnetun Eura Mobilin omistama edullisempi brändi. Alkuvuodesta julkistetun Forster V 541 Youngster -retkeilyauton kohderyhmää ovat etenkin edullisempaa uutta retkeilyautoa etsivät nuoret aikuiset, jotka tarvitsevat retkeilyautoa ulkoilullisten harrastuksiensa mahdollistamiseen.

Forster pyrkii tavoittamaan mallillaan myös sellaisia vanlife-ilmiöstä innostuneita, jotka eivät itse osaa tai halua rakentaa pakettiautosta perusvarustelun tarjoavaa retkeilyautoa.

Fiat Ducato 33 Lightiin pohjautuvan Forster V 541 Youngsterin pituus on 5,41, leveys 2,05 ja korkeus 2,65 metriä. Sisällä leveyttä on 1,86 ja seisomakorkeutta 1,89 metriä. Kompakti malli on tehty yhden tai kahden henkilön reissuihin.

Autossa on tarjolla vain kaksi istuinta eli ohjaamon kääntyvät istuimet, samoin nukkumispaikkoja on vain kahdelle takaosan vuoteessa.

Lähtökohtaisesti kyse on pelkistetystä autosta, mutta autoa pystyy täydentämään halutessaan yksilöllisten tarpeiden mukaan valmistajan kauppaamalla kolmella eri paketilla.

Esimerkiksi etätyöskentelyä painottaville on saatavilla Mobile Office -paketti, jossa on muun muassa toimistokaappi, usb-portti, led-lukuvalo ja jatkettava pöytä tietokoneelle.

Individual Kit puolestaan luo auton etuosaan monitoimitilan seiniin saatavilla kiinnitysratkaisuilla. Seiniin pystytään kiinnittämään muun muassa laatikoita ja pakkausverkkoja.

Kolmas saatavilla oleva laajennuspaketti on nimeltään Open Lounge, jota päästään täysin hyödyntämään takaovien ollessa auki. 50 kiloa painava paketti sisältää istuimen, retkipöydän sekä kolmannen makuupaikan. Vierassänky tulee sähkötoimisen nostovuoteen alle.

Koska autosta on pyritty tekemään hieman nuorempaa kohderyhmää ajatellen mahdollisimman edullinen, se näkyy toki materiaaleissa ja varustelussa. Esimerkiksi keittiössä on sentään 70 litran kompressorijääkaappi, mutta yksiliekkinen liesi.

Kylpyhuoneessa on kasetti-wc ja suihku, mutta ei lainkaan käsienpesuallasta, ei edes wc-paperille telinettä. Suihkuverhokin on lisävaruste. Kädet on ilmeisesti ajateltu pestäväksi keittiön pesualtaassa. Tuorevesisäiliö on 70- ja harmaavesisäiliö 75-litrainen.

Lähde ja kuvat: Forster Reisemobile

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *