Foster, Leisure Travel Vans, Toth Es Fiai… rekisteröintitilastojen oudot merkit

Matkailuautojen vuosien 2021 ja 2020 ensirekisteröintitilastoissa on yhteensä 44 merkkiä. Varsinkin monet yksittäistuodut merkin nimi näyttää kirjoitusvirheeltä.

Vuonna 2020 ensirekisteröitiin yksi Toth Es Fiai. Koska ensirekisteröinneissä on tunnetusti virheitä, merkki näyttää sellaiselta, että siinä on kirjoitettu sana Fiat väärin. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Unkarissa on Toth Es Fiai -niminen yritys. Yrityksen nettisivuilla ei kerrota retkeilyautojen valmistamisesta, mutta yritys on erikoistunut ajoneuvojen sisustamiseen, eli kyseessä on erikoisajoneuvovalmistaja.

Toth Es Fiai on ilmeisesti yritys, joka tekee retkeilyautovalmistaja Pösslin merkkivalikoimaan kuuluvan Clever-retkeilyautot. Mallivuoden 2021 aikana Suomessa ensirekisteröitiin yksi Clever.

Leisure Travel Vans eli ”vapaa-ajan matkustusvanit” kuulostaa puolestaan merkiltä, joka ei voi olla merkki – sehän on vähän sama, kuin että ”Matkailuauto” olisi joku matkailuautomerkki. Kyseessä on kuitenkin saksalainen yritys, joka tekee tällä hetkellä puoli-integroituja Wonder- ja Unity-malleja. Wonder on Ford Transit -alustainen 7,5-metrinen ja Unity Mercedes-Benz Sprinter -alustainen 7,65-metrinen.

Entä sitten viime vuonna yhden rekisteröintimerkinnän saanut Forster? Kyseessä on luonnontieteilijä Georg Forsterin mukaan nimensä saanut saksalainen Forster Reisemobile, jonka omistaa Eura Mobil. Yrityksen tuotesortimentissa on kaikki matkailuajoneuvotyypit.

Viime vuonna kaksi ensirekisteröintimerkintää saanut Wingamm on puolestaan lasikuitukorisia matkailuautoja valmistava italialaisyritys. Kaksi Suomeen tuotua puoli-integroitua Oasi-mallia ovat Best-Caravan Oy:n henkilökunnan testattavana mahdollista tuonnin aloitusta ajatellen.

Kuva: Leisure Travel Vans