Hollantilaiset valitsivat Vuoden matkailuauton ja -vaunun

Autoilu- ja liikennejärjestö ANWB on jälleen tehnyt valintansa tulevan mallikauden innovatiivisimmiksi arvioimistaan matkailuajoneuvoista.

Hollantilaisen 4,4 miljoonan jäsenen ANWB:n valinta Vuoden 2022 matkailuautoksi on Rapido 854F. Vuoden 2022 matkailuvaunu on Beachy mallisarjallaan 360/420/450. Palkitut julkistettiin maan suurimmilla caravan-alan messuilla Utrechtissä.

Ranskalainen Rapido 854F on täysintegroitu matkailuauto, joka on luokassaan suhteellisen lyhyt, 6,7 metriä. Kompakteista mitoistaan huolimatta Rapido 854F tarjoaa matkailijoille ja heidän tavaroilleen runsaasti ja fiksusti tilaa.

Palkitun Rapidon kilpailijoina loppusuoralla olivat Chausson X550, jossa tavallaan yhdistyy retkeilyauton ja puoli-integroidun matkailuauton ominaisuuksia, sekä etenkin lapsiperheitä ajatellen tehty integroitu Itineo Nomad CS660.

Vuoden matkailuvaunu vie rantatunnelmaan

Rantatunnelmaa tavoitteleva tyylikäs Beachy on saksalaisen Hobbyn perustama uusi merkki, joka on suunnattu etenkin nuoremmille karavaanareille. Pelkistetyssä vaunussa ei ole esimerkiksi kaasujärjestelmää eikä vakiona vessaa. Ajatuksena on, että Beachy-vaunua muokataan oman maun ja mieltymysten mukaan.

Pienenkin auton perässä vaivatta kulkevaa kevyttä Beachy-vaunua on helppo käyttää myös isojen harrastusvälineiden kuljettamiseen. Leirissä oltaessa kätevästä kaksiosaisesta takaovesta on iloa ja hyötyä.

Vaunuissa ehdokkaana oli myös Hobby Maxia 495 UL. Maxia on Hobbyn uusi huippumalli, joka tavoittelee skandinaavista hygge-tunnelmaa. Toinen loppumetreillä valinnassa ehdolla ollut vaunu oli kaasun käytöstä kokonaan luopunut Knaus Südwind ePower 460 EU.

Valinnat tehnyt tuomaristo painotti valintaperusteissa innovatiivisuutta mutta myös rakennusmenetelmiä ja käytettyjä materiaaleja, suunnittelua, omaperäisyyttä ja hinta-laatusuhdetta.

Kuvat: Rapido ja Beachy