Hyundai Staria taipuu myös leirintämatkailuun

Hyundai on tehnyt viime vuonna lanseeraamastaan näyttävään tyyliin muotoillusta Staria-autostaan useisiin tarpeisiin tehtyjä versioita. Stariasta on pakettiautoksi, perheen tila-autoksi ja pikkubussiksi, joten miksipä ei myös ”matkailuautoksi”.

Hyundain esittelemä Staria Lounge Camper on tarkoitettu tässä vaiheessa vain Etelä-Korean-markkinoille, Suomeen tai muualle Eurooppaan mallin tulemisesta ei liene ainakaan vielä suunnitelmia.

Mutta ilmeisen tosissaan Staria Lounge Camper on suunniteltu ja tuotu myyntiin, ja miksipä ei, sillä tällaisille monikäyttöisille autoille on kasvavaa kysyntää.

Hyundai Staria Lounge Camperista on kaksi versiota. Neljälle istuinpaikat sisältävä Staria Lounge Camper 4 -malli tarjoaa selvästi enemmän varustelua leirintämatkailuun kuin peräti 11 istuinpaikkaa tarjoava Staria Lounge Camper 11, jossa painopiste on siis selkeästi arkisissa henkilökuljetuksissa viikonloppujen matkailun sijasta.

Kummassakin mallissa on sähköisesti avautuva nostokatto, jonne järjestyy nukkumispaikat kahdelle reissaajalle. Samoin auton istuimista syntyy makuupaikat kahdelle.

Vain Camper 4 -mallissa olevan minikeittiön varustukseen kuuluvat liesi, 36 litran jääkaappi ja pesuallas. Suihku on ulkona.

Camper 4:ään on vakiona asennettu markiisi, jonka saa optiona myös Camper 11 -malliin.

Camper 4:ssä on sisällä olevan pöydän lisäksi kätevä takaluukusta esiin liukuva ulkopöytä vaikkapa kahvitteluun tai työskentelyyn.

Kuvat: Hyundai