Kuckoo Camperin uudessa retkeilyvaunussa on lasiovet maisemista nauttimiseen

Kaksi vuotta sitten saksalainen Kuckoo Camper esitteli Bruno-vaununsa. Tammikuussa 2023 Stuttgartin CMT-messuilla yrityksellä oli esiteltävänä prototyyppi uudesta mallista – Emma sai ensiesittelynsä.

Emma-vaunu on Brunoa 90 senttimetriä lyhyempi, siromman ja modernimman näköinen. Mutta esimerkiksi Brunossa olevaa kattoterassia Emmassa ei ole.

Emman kiinnostava yksityiskohta on kaksi näyttävää, vastakkaiseen suuntaan avautuvaa lasiovea. Samanlaiset ovet on tarkoitus tulla valinnaisesti saataville myös toiselle kyljelle.

Lasiovien lisäksi valoisuutta vaunuun tuovat kattoluukku ja takalasi. Jos aurinko lämmittää vaunua lasiovien vuoksi liikaa, vaunuun saa helposti tuuletuksen.

Nykyisessä prototyyppivaiheessa Emman kaikista yksityiskohdista ei ole vielä varmuutta, mutta paino tyhjänä on tarkoitus jäädä alle 400 kilon ja sallittu kokonaismassa 500–750 kiloon. Kevyellä painolla asiakkaiksi tavoitellaan etenkin sähköautoilla ajavia.

Minivaunu on mitoitettu kahdelle reissaajalle. ”Penkistä” syntyvän makuupaikan koko on 200 x 147 senttimetriä. Vaunun kokonaispituus on 3,5, leveys 1,98 ja korkeus 1,61metriä (sisällä 2,5, 1,47 ja 1,17 m).

Brunossa keittiö on käytettävissä sekä sisällä että ulkona, mutta Emmassa vain ulkona. 95 x 30 senttimetrin kokoisessa ulos vedettävässä laatikossa on paikka muun muassa liedelle ja ruokailuvälineille.

Emma on tulossa markkinoille ensi vuonna arviolta noin 12 000 euron hintaan.

Lähde ja kuvat: Kuckoo Camper

Keskustelu

 1. Pirinen Veijo

  Kiinnostava kokonaisuus.

  Kommentoitu 0 kertaa

 2. Jukka Perkola

  Mielenkiintoinen ” minivaunu”. Kannattaisko rakentaa.

  Kommentoitu 0 kertaa

 3. Veli Markku Mero

  Erittäin kiinnostava!

  Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.