Linkkuveitsestä ideansa napannut Romotow-luksusmatkailuvaunu sai vihdoin ensiesittelynsä

Uusiseelantilainen W2-yritys on nyt jo yli kymmenen vuotta sitkeästi puskenut eteenpäin alkuperäiselle idealleen hyvin uskollisena pysynyttä Romotow-vaunuaan.

Tietokonemalleista päästiin ensimmäisiin prototyyppeihin useita vuosia sitten. Ensiesittelyä luvattiin jo vuonna 2020, mutta testaukset ovat vieneet odotettua enemmän aikaa.

Vihdoin viime viikolla W2 ja vaunun Uudessa-Seelannissa rakentava ACM Motorhomes toivat Romotowin T8.3-prototyypin ensimmäistä kertaa kaiken kansan ihmeteltäväksi Aucklandissa järjestetyssä Covi Motorhome, Caravan and Outdoor Supershow -tapahtumassa.

Vaunusta saatiin lisää myös detaljeja. Erikoinen rakenne kasvattaa vääjäämättä painoa, ja kokonaispaino on nykykuosissa noin 3400 kiloa. Kaksiakselisen vaunun kokonaispituus on 9,3 metriä, asuinosan 7,7 metriä.

Kokonaiskorkeus on 3,35 metriä ja sisäkorkeus runsaat 2 metriä. Vaunun leveys ajokunnossa on 2,45 metriä. Kokonaisleveys avattuna 90 asteen kulmaan onkin sitten mielenkiintoisempi: 7,54 metriä.

Leiriydyttäessä asuinosa siirtyy ensin hieman pituussuunnassa ja sitten pyörähtää ”auki” automaattisesti hydrauliikan avulla. Lattiapinta-alaa on tarjolla 29 neliömetriä. Makuupaikkoja on 4–6. Romotowista on tulossa vähintään kaksi eri pohjaratkaisua.

Vakiona vaunuun on asennettu Truma Combi sisätilojen ja veden lämmittämiseen. Sekä raikasvesi- että harmaavesisäiliöt ovat 300-litraiset. Katolla on 395 watin aurinkopaneeli, ja virtaa sähkölaitteisiin saadaan 200 Ah:n litiumakusta.

Ja kyllä, Romotow on nyt tilattavissa. Hinta on lähes 250 000 euroa.

Lähde ja kuvat: W2/Romotow

Keskustelu

 1. Harri Harju

  Miten versioon suhtautuvat suurten Caravanalueiden ohjeet paikkojen mitoitus ja välimatkat huomioiden?
  Hieno ja erilainen. Jotain todella uutta ja erilaista.

  Kommentoitu 0 kertaa

 2. Arto Hilden

  Ei tavallisen ihmisen saatavilla, todella liian kallis kukkarolle, vie liikaa tilaa.

  Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.