Majoittumisen Toyota Hiluxissa ei tarvitse tuntua rangaistukselta

Ei, tässä ei ole kyse yhdestä lukuisista Toyota Hilux -pick-up-auton lavalle mitoitetuista siirreltävistä matkailukoreista.

Japanilaisen Direct Cars -yrityksen ratkaisu on käyttää Hiluxia puoli-integroitumaiseen tyyliin. Direct Cars on poistanut kokonaan Hiluxista sen avolavan, ja saanut siten lisää tilaa majoitusosalle, joka ulottuu myös ohjaamon päälle.

Sisällä majoitusosan ja ohjaamon välillä pystyy kulkemaan tai paremminkin kömpimään. Majoitustilaan pääsee toki helpommin kunnon kokoisesta ulko-ovesta, eikä sisään tulemiseen tarvita tikkaita kuten monen matkailukorin tapauksessa.

Keskikokoisesta GR Sport -varustetason Toyota Hiluxista tehty BR75-matkailuautomalli (kuvissa) näyttää sen verran hyvältä, että luulisi jonkun muunkin innostuvan katsomaan, miten pitkälle erilaisten Hiluxien pohjalta olisi mahdollista päästä. Itse Toyota Hilux kun tunnetaan erittäin kestävänä autona olosuhteissa kuin olosuhteissa, myös maastossa.

Turvavyöllisiä istuinpaikkoja BR75:ssä on viidelle matkaajalle. Kunnolliset makuupaikat löytyvät kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Pop-up-katto avaamalla saadaan sisälle seisomakorkeutta ja lisää valoa mukavuutta parantamaan. Autossa on oleskelutila pöytineen ja suihkutila, mutta vessaa ei ole, ellei sitten nosta portapotti-tyyppistä vessaa suihkutilan lattialle.

Auton perässä on luukku muun muassa kuraisten ja märkien vaatteiden huoltoa ajatellen, joten niitä ei tarvitse tuoda sisäkautta suihkutilaan sotkemaan paikkoja. Toki suihkua voi käyttää myös pihalla.

BR75:n varustelua ovat muun muassa jääkaappi, 85 ja 20 litran raikasvesisäiliöt, 45 litran harmaavesisäiliö, led-valaistus, markiisi, ilmastointilaite, 200 Ah:n litiumioniakku, 1 500 watin invertteri ja 200 watin aurinkopaneeli.

Kuvat: Direct Cars