Matkailuajoneuvoja valmistava Kabe kävi taas ostoksilla

Ruotsalainen Kabe on hankkinut tytäryhtiönsä kautta Nordic Specialhusbilar -yrityksen omaisuuden ja immateriaalioikeudet. Nordic Specialhusbilar hakeutui elokuussa konkurssiin. Konkurssiin oli vaikuttamassa se, että tärkeä asiakas ei ollut hoitanut osuuttaan tehdystä sopimuksesta. Nordic Specialhusbilar syyttää kyseistä asiakasta petoksesta.

Nordic Specialhusbilar on pieni yritys, mutta se on ollut tärkeä omalla erikoisalallaan Ruotsin lisäksi Norjan markkinoilla. Yritys on muokannut noin 30 vuotta matkailuautoja ja erikoisajoneuvoja viranomaisten, yritysten ja myös yksityisasiakkaiden erityistarpeisiin.

Nordic Specialhusbilarin toiminta Keski-Ruotsissa Kristinehamnissa lakkaa ja siirretään pohjoisemmaksi Dorotean kuntaan.

Doroteassa pääpaikkaansa pitää myös Kaben tytäryritys S. Karosser, jonka Kabe osti vasta viime vuonna. S. Karosser tunnetaan etenkin Easy Campers -nimellä Ruotsissa ja Suomessa myytävistä avolava-autojen lavalle asennettavista matkailukoreistaan. Kabe laittaa Nordic Specialhusbilarin toiminnot S. Karosserin alle perustettavaan yritykseen.

Kaupalla Kabe ilmoittaa tavoittelevansa muun muassa synergiaetuja materiaalien hankinnassa sekä liiketoiminnan kehittämistä kansainvälisesti. Nordic Specialhusbilar on hyödyntänyt matkailuautojensa perusajoneuvoina muun muassa Mercedes-Benz Sprinteriä ja Fiat Ducatoa, mutta jatkossa toiminta painottunee synergiaetujen maksimoimiseksi muun Kaben tapaan Sprinteriin.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *