Matkailuajoneuvojen myynti jatkui vahvana myös heinäkuun helteillä

Suomessa ensirekisteröitiin heinäkuussa 428 uutta tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa, joista 264 oli matkailuautoja ja 164 matkailuvaunuja. Matkailuajoneuvojen ensirekisteröintejä oli 130 kappaletta enemmän kuin esimerkiksi heinäkuussa 2019 eli ennen korona-aikaa.

Tehdasvalmisteisten matkailuautojen myynnissä oli kasvua viime vuoden heinäkuuhun verrattuna lähes 12 prosenttia. Muita kuin tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 56 kappaletta. Kumulatiivinen myynnin kasvu koko vuodelle 2021 on matkailuautoissa edelliseen vuoteen verrattuna lähes 30 prosenttia.

Uusia matkailuautoja on tänä vuonna rekisteröity 35 eri merkiltä. Retkeilyautojen osuus matkailuautojen rekisteröinneistä oli heinäkuussa jo yli 36 prosenttia, yhteensä 96 autoa.

Matkailuvaunujen osalta heinäkuussa oli kasvua runsaat 5 prosenttia. Kumulatiivinen myynnin kasvu koko vuodelle 2021 on edelliseen vuoteen verrattuna runsaat 22 prosenttia. Kaikkiaan uusia matkailuvaunuja on rekisteröity tänä vuonna 17 eri merkiltä.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry