Matkailuajoneuvokaupassa kova myyntikuukausi

Tehdasvalmisteisten matkailuajoneuvojen myynnissä tehtiin kesäkuussa jo toistamiseen paras kuukausitulos moneen vuoteen.

Kesäkuussa myytiin yhteensä 307 matkailuajoneuvoa, joka on peräti 56 kappaletta (22,3 prosenttia) enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Alkuvuoden kokonaismyynti (1 119) on nyt yli 12 prosenttia suurempi edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa verrattuna.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 193, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen lähes kolmannes. Tammi-kesäkuun myynti on runsaat 14 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Hobby ja kolmantena saksalainen Bürstner.

Retkeilyautoja joka viides

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on noin viidennes. Eniten myyty (32) retkeilyauto on saksalainen Roadcar, toisena Adria ja kolmantena Hobby.

Suomessa pakettiautoista verottomiksi matkailuautoiksi muunnettujen ajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat edelleen laskussa.

Matkailuvaunumyynti kasvu-uralla

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin kesäkuussa 114, joka on 12 enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Vaunumyynti kasvaa edelleen: kumulatiivinen myynti (400) on runsaat 9 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Ensimmäinen vuosipuolisko on ollut matkailuajoneuvokaupassa hyvä. Tämä kertoo matkailuajoneuvoharrastuksen kiinnostuksen kasvamisesta Suomessa ja antaa toimialalle uskoa.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry