Matkailuauto innokkaalle kokkaajalle

Saksalainen Loef rakentaa MAN TGE -alustalle matkailuautoja, joissa suunnittelun keskeisin lähtökohta ei ole auton hinnan pitäminen mahdollisimman halpana.

Hampurista virallista nimeään myöten oleva Loef Hamburg GmbH käyttää perustana 7,39 metriä pitkää peltikuorista MAN-pakettiautomallia. Suuri koko tuo hyvin pelivaraa mukavuuksien ja myös luksuksen tarjoamiseen neljän henkilön reissuihin. Isomman sängyn koko on 1,95 x 1,75 metriä, vähän pienikokoisemmille matkailijoille soveltuva peti on kooltaan 1,75 x 1,20 metriä.

Autosta löytyy kaikki nykyaikaiset mukavuudet, ja materiaaleissa ei ole säästetty. Suurimman huomion vie kuitenkin ehkä sinällään aika arkinen asia. Auton takaosasta ulos vedettävään keittiöön on sijoitettu keramiikasta valmistettu Big Green Egg Mini Max -hiiligrilli, jolla pitäisi onnistua osaavissa käsissä grillaamisen lisäksi paistaminen, savustaminen ja jopa leipominen. Grilli voidaan toki helposti myös irrottaa vietäväksi vaikkapa rannalle.

Ulkokeittiön lisäksi autossa on sisällä myös perinteisempi keittiö, jossa on kokkaajalle tarjolla peräti 4-liekkinen liesi. Elintarvikkeille ja juomille autoon on asennettu Thetfordin 90 litran kompressorijääkaappipakastin. Auton takaosan penkkiin on sisällytetty minibaari. Kokkauksien annista mahtuu nauttimaan auton sisälle kahden pöydän ääreen yhteensä kymmenen henkilöä.

Kuvat: Loef