Matkailuauton rengaspaineiden tarkistaminen on helppo keino vaikuttaa ajomukavuuteen ja turvallisuuteen

Matkailuautojen rengaspaineet ovat yleensä 3,5–4,5 baaria, eli henkilöauton rengaspaineita korkeammat. Oikean rengaspaineen voi tarkistaa auton ovipilarista, polttoainetankin kannesta tai auton käyttöohjeesta.

– Kun rengaspaineet ovat kuormaan nähden kohdallaan, myös auton käsiteltävyys, suorituskyky ja ajotuntuma ovat parhaimmillaan. Oikeat rengaspaineet tuovat renkaisiin myös optimaalisen pidon, ja renkaat ovat hiljaisemmat kuin väärillä paineilla ajettaessa, muistuttaa tiedotteessa Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Mikko Järvinen.

Alipaineilla ajaminen kuluttaa renkaita ja polttoainetta turhaan, mutta tekee myös autosta vaikeammin hallittavan erityisesti ääritilanteissa. Liian suuri paine puolestaan yleensä huonontaa renkaan pito- ja mukavuusominaisuuksia sekä lisää ääntä.

EU-merkintä helpottaa omalta osaltaan rengasvalintaa

Matkailuauton rengasvalinnassa kannattaa huomioida renkaan kestävyys, jotta rengasrikko ei yllätä, vaikka kesäretket ulottuisivat kuoppaisillekin teille. Kestävistä renkaista on hyötyä myös kaupunkiympäristössä, sillä katukiveysten reunat laittavat renkaat koetukselle.

Myös kesäajan vaihtelevat olosuhteet vaativat renkailta paljon.

EU-merkintä kertoo, miten hyvä märkäpito renkaalla on. Merkinnästä kannattaa Järvisen mukaan märkäpitoluokituksen lisäksi tarkastaa myös renkaan vierintävastus. Mitä alhaisempi vierintävastus on, sitä kevyemmin rengas rullaa. Tämä vaikuttaa sekä ajomukavuuteen että polttoaineenkulutukseen.

Lähde ja kuvat: Nokian Renkaat