Matkailuautot ja -vaunut jatkavat ennätyksellisessä suosiossa Saksassa

Saksassa on tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana ensirekisteröity ennätyksellisesti lähes 75 000 matkailuajoneuvoa. Kasvua siinä on viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon 6,2 prosenttia. Vertailuna, Suomessa ensirekisteröitiin samalla ajanjaksolla yhteensä 2 408 matkailuajoneuvoa.

Matkailuajoneuvoteollisuuden etujärjestö CIVD:n tilastojen mukaan erityisen kovaa kysynnän kasvu Saksassa on ollut matkailuautoissa, joita on ensirekisteröity seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana noin 57 400 kappaletta. Selvää pudotusta on kuitenkin niin matkailuautojen kuin -vaunujen osalta viime vuoden hurjaan heinäkuuhun. Mutta jos verrataan koronaa edeltäneeseen ”normaaliin” heinäkuuhun 2019, rekisteröinnit kasvoivat tänä heinäkuussa 58,1 prosenttia.

Tätä vauhtia edettäessä Saksassa on tulossa 11. perättäinen ennätysten vuosi, kunhan tehtaat pääsevät tuotannon pullonkauloista ja pystyvät toimittamaan ajoneuvoja.

Nykyisellä myyntitahdilla Saksassa odotetaan tämän vuoden loppuun mennessä olevan liikenteessä noin 1,5 miljoonaa matkailuajoneuvoa. Uuden matkailuautonsa hankintaan saksalaiset on viime aikoina käyttäneet rahaa 13 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna, vaunuihin euroja on käytetty 17 prosenttia enemmän.

Kuvat: Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD)