Matkailuvaunukauppa jatkaa nousua

Maalikuussa myytiin yli 31 prosenttia enemmän matkailuvaunuja kuin vastaavana aikana viime vuonna. Tammi-maaliskuun myynti on nyt 13 prosenttia edellistaä vuotta parempi ja paras tulos kahteen vuoteen. Myynnin positiivisella kehityksellä on suuri merkitys toimialalle.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin peräti 59 kappaletta, joka on 14 enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Kolmen ensimmäisen kuukauden myynti on hyvä piristysruiske vaunumyynnille.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena saksalainen LMC.

Kokonaismyynti pieneni

Vaunumyynnin hyvästä kehityksestä huolimatta toimialan kokonaismyynti jäi maaliskuussa vajaat 8 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Syynä tähän on matkailuautojen varsin pieni myyntimäärä. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 147.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 88, jossa oli vähennystä edelliseen vuoteen 26 kappaletta. Tammi-maaliskuun myynti on vajaat 3 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa pienempi.

Saksalainen Bürstner nousi eniten myydyksi matkailuautoksi 40 kappaleen määrällä. Slovenialainen Adria on toisena ja kolmantena on saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista nousi noin 21 prosenttiin.

Tulevana viikonloppuna 8.-9. huhtikuuta vietetään monessa Matkailuajoneuvotuojat ry:n jäsenliikkeessä Liikkuvakoti -näyttelyviikonloppua, joka avaa hienon harrastuksen kevätkauden ja tuo varmasti myyntiin toivottua vauhtia.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry