Mikrosirupula seisottaa Ducato-tehdasta?

Caravan-lehden saaman tiedon mukaan Italian Val di Sangronssa oleva Fiatin Sevelin tehdas oli juuri hiljattain viikon verran kiinni ilmeisesti mikrosirupulan vuoksi, ja uusi seisokki on odotettavissa lähiaikoina.

Tietolähteen mukaan ensimmäisen tuotantokatkon aikana jäi valmistumatta jopa yli 20 000 Ducatoa, mikä tulee varmasti näkymään muutenkin alustapulasta kärsivien matkailuajoneuvovalmistajien tuotannossa.

Pula puolijohteista koskee autoteollisuutta maailmanlaajuisesti, ja vastaavasti Ducato-alustojen ja -korien saatavuusongelmat koskevat käytännössä kaikkia matkailuajoneuvovalmistajia, ja ne heijastuvat tietysti myös Suomeen.

Fiat Professional ei ole vieläkään esitellyt uudistunutta Ducatoa, jonka Caravan-lehti on jo koeajanut retkeilyauton muodossa – ensikoeajo on luettavissa juuri ilmestyneestä Caravan 5/2021:stä ja Ducaton ensimaistiaiset täältä.

Caravan-lehti uutisoi jo helmikuussa, että ylivoimaisesti suosituimman matkailuautoalustan eli Ducaton saatavuusongelmat lisäävät Citroën Jumperin suosiota.