Muikku tai ahven ei ole varmaankaan toiminut innoittajana yhdenkään vaunun designille – mutta valas on

Suunnitelmassa pitää mielellään olla edes jotain tolkkua, jotta sillä irtoaa Red Dot -designpalkinto. Sellaisen palkinnon on saanut hämmentävän näköinen Whale Trailer Cabin -konseptivaunu.

”Valasvaunu”, on kiinalaisen Hu Yongin näkemys siitä, millainen matkailuvaunu tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa ainakin Kiinan kuluttajamarkkinoilla. Ideassa pyritään siis yhdistelemään nykyiset ja nähtävissä olevat tulevat matkailuajoneuvojen trendit. Ja kyllä, Kiinassakin kiinnostus matkailuautoihin ja -vaunuihin on nyt kasvussa.

Konseptivaunu on renderointien perusteella kuljetuskunnossa ja varastoitaessa hyvin kompakti paketti. Mutta kun ryhdytään leiriytymään, vaunu laajenee vähän joka suuntaan tarjoten lähes tuplasti tilaa kuljetusmoodiin verrattuna.

Modulaarisuuden nimiin vahvasti vannova vaunu on suuniteltu neljän hengen karavaanariperheelle. Tarjolla on tutut mukavuudet kuten keittiö, ulkokeittiö sekä kylpy- ja makuuhuone.

Vaunusta ei ole vielä kerrottu minkäänlaisia kaavailtuja mittoja tai muuta faktaa, on vain kuvahahmotelmat. Sitä ei ole kuitenkaan vain piirrelty huvikseen, vaan tähtäimessä on päästä oikeasti tuotantoon asti.

Kuvat: Hu Yong