Näillä ohjeilla saat matkailuajoneuvon akryyli-ikkunat kirkkaiksi

Autonhoitoalan ammattilaisen, Presco Oy:n Markku Uotilan ohjeilla matkailuajoneuvon akryyli-ikkunoihin saa uutta kiiltoa.

Akryyli-ikkunoiden naarmunpoistoa tehtäessä perinteinen kiillotuskone on nopeampi käyttää, mutta epäkeskokone on turvallisempi. Käsittelyn aikana pinnat eivät saa kuumentua.

– Kuvassa olevan matkailuauton akryyli-ikkunoiden kiillotuksessa käytettiin Ghost Killerin All in One -tahnaa, joka poistaa pienet naarmut ja antaa samalla suojaavan pinnan. Saman työn voi tehdä myös käyttämällä ensin hienoa kiillotusainetta ja loppuviimeistelyyn suojaavaa vahaa, mutta tietenkin aikaa kuluu näin enemmän. Kiillotuskoneena oli Milwaukeen epäkeskoakkukone, joka on kätevä, sillä silloin kiillotuksen voi tehdä missä vain, kun ei ole riippuvainen pistorasioista.

Melkoinen ero: ulko-oven harmaantuneen akryyli-ikkunan vasen alanurkka tuli kiillottamalla lähes uuden veroiseksi.

– Laikkoina käytimme keskikarkeaa vaahtomuovilaikkaa. Jos naarmut ovat syvempiä, niin silloin suosittelemme käyttämään lilaa kuitulaikkaa, koska se on huomattavasti tehokkaampi, eikä tuota lämpöä, kuten vaahtomuovilaikka, opastaa Markku Uotila.

Akryyli-ikkunan kiillotus tehtiin näillä aineilla ja välineillä.

Kuvat Markku Uotila / Presco Oy

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *