Näin Tipparellu taipuu ”pyörillä olevaksi hotellihuoneeksi” – ainakin konseptiautona

Renault 4 eli ”Tipparellu” ei ole ihan mikä tahansa tullut ja mennyt malli. Autoa valmistettiin vuodesta 1961 alkaen yli 30 vuoden ajan kaikkiaan yli 8 miljoonaa kappaletta. Autoa valmistettiin peräti 28 maassa ja myytiin yli 100 maassa.

Niinpä ei ole yllättävää, että Renault haluaa juhlistaa erilaisilla tempauksilla Renault 4:n 60-vuotisjuhlavuotta. Niistä yksi on yhteistyössä suunnittelija Mathieu Lehanneurin kanssa tehty konseptiauto Renault 4:n pohjalta.

Konseptiauton nimi on ”Suite N ° 4” (Sviitti numero 4). Suunnittelija maalailee Renaultin tiedotteessa lähtökohtanaan ja tavoitteenaan olleen uudenlainen liikkumis- ja matkailukokemus luomalla ulkoilmaan tarkoitettu pyörillä oleva hotellihuone.

Sähköautoksi luonnostellulla konseptiautolla on samat ulkomitat kuin kuuluisalla edeltäjällään, mutta ulkonäköä on uusittu reippaasti. Takaosasta on tehty hyvin läpinäkyvä käyttämällä polykarbonaatti-ikkunoita. Myös katolla olevat aurinkopaneelit ovat läpikuultavia. Sisällä on käytetty kodikkaita verhoilukankaita, ja keltainen sametti peittää istuimet ja kojelaudan.

Konseptiautossa on jätetty alkuperäiset takaistuimet pois. Tavaratila on sisustettu huonemaiseksi tilaksi, josta on näkymä taivaalle. Tavaratilan lattiapäällyste on valmistettu luonnonkuiduista. Takaosassa olevaa ulosvedettävää puista penkkiä voidaan käyttää istumisen lisäksi pienenä pöytänä. Kun takaluukku on nostettuna ylös, se tarjoaa jonkin verran sadesuojaa vaikkapa piknikillä.

Keula on tunnistettavissa vielä Renault 4 -tyyliseksi, vaikka kiillotetusta alumiinista valmistettu säleikkö on muokattu ilmentämään ”liikettä, dynaamisuutta ja aaltomaisuutta”.

Ennen yltiöglobaalin autoteollisuuden aikaa Renault 4:ssä käytettiin pitkälti Ranskassa valmistettuja materiaaleja. Niinpä konseptiautossakin ainakin sisutusmateriaalien keskeisenä valintaperusteena on ollut ”Made in France”.

Renault “Suite N ° 4” on lähikuukausina nähtävillä Pariisissa useammassakin Renaultin näyttelyssä.

Lähde ja kuvat: Renault

Keskustelu

  1. Kiva idea

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.