Nyt on näppärää! Lisää sänkytilaa piiloon liukuvalla suihkulla – kurkista innovatiiviseen matkailuautoon

Knausin van-kokoluokan matkailuautoon mahtuu näppärien ratkaisujen ansiosta jopa neljä henkilöä plus mukavuudet.

Saksalainen Knaus esittelee Lahden Caravan-messuilla uutta Tourer Van 500 MQ Vansation -mallia, jossa on makuupaikat neljälle henkilölle. Ylimääräinen etuosan parivuode liukuu alas, ja liipasimesta vedettäessä sen saa kätevästi takaisin piiloon.

Innovatiivisuutta on myös auton takaosassa. Pienehköön matkailuautoon on saatu mahdutettua suihkutila, jonka ratkaisuna on liukuva rakenne. Suihkutila nimittäin liukuu alas samalla vapauttaen tilan takasängylle. Kun suihku halutaan takaisin käyttöön, se nostetaan kahvasta takaisin ylös.

Liukurakenne on lisätty myös käsienpesualtaaseen. Kun wc halutaan käyttöön, lavuaari liu’utetaan pois tieltä.

Volkswagen Transporterin koriin on rakennettu viime vuosina jo kohtalaisen paljon retkeilyautoja, mutta kyseiselle alustalle rakennetut matkailuautot ovat vielä harvinaisuuksia. Autossa on diesellämmitin ja kompressorijääkaappi, joten kaasua tarvitaan vain keittämiseen.

Katso videolta, miten ratkaisut toimivat käytännössä!

Keskustelu

 1. Caravan Fani

  Hei, en tiedä mikä taho leikkaa videonne youtubeen, mutta kaikki haastattelut ja puheet tulee vain vasemmasta kanavasta (kuulokkeet päässä erittäin ikävän kuuloista), tämä ongelma esiintyy ainakin viidessä viimeisessä videossanne. Suosittelen testaamaan videot ennen julkaisua kuulokkeet päässä. Muuten on ollut mielenkiintoista sisältöä, mutta viimeisimmät videot on jääneet tästä syystä katsomatta

  Kommentoitu 0 kertaa

 2. Tapani Pirttimaa

  Hienoltahan ne nyt uutena näyttävät ja toimivat suht hyvin, mutta ootappa muutama vuosi niin aika todennäköisesti alkaa olla käyttö aika nihkeää ja joku mekanismi pettää. Nykyisten asuntoautojen ja vaunujen laatu on yleisesti heikkoa.

  Kommentoitu 0 kertaa

 3. Niels Killström

  Kun matkailuautoa luonnehditaan näppäräksi. Tarkoittaa se yleensä pientä ja ahdasta.

  Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.