Omistuspohjaansa laajentanut Caravanlandia avaa toimipisteen Lempäälään

Kokkolalainen Caravanlandia Oy on tehnyt osakekaupan, jolla matkailuajoneuvoliike laajentaa omistajapohjaansa. Entiset omistajat säilyttävät edelleen pääomistajuuden. Caravanlandian toinen toimipiste avautuu ensi vuonna Lempäälään.

Caravanlandian tarina alkoi vuonna 2005, kun poliisina työskennellyt Antti Tokola perusti entisen kollegansa kanssa yrityksen, joka myi alkuun henkilöautoja ja matkailuvaunuja. Perustajat näkivät, että Kokkolan alueella oli selvästi tilausta hyvän palvelun matkailuautokaupalle. Vuonna 2007 yrityksen osakkaaksi tuli nykyinen myyntipäällikkö Janne Luokkala.

Tänään Caravanlandia työllistää 21 kokoaikaista ja neljä osa-aikaista työntekijää Kokkolassa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna yli 21 miljoonaa euroa.

Caravanlandian merkkivalikoima kasvaa syksyllä, kun yritys aloittaa Hymerin matkailuajoneuvojen maahantuonnin mallivuoden 2022 ajoneuvoilla. Erwin Hymer -konsernin merkit ovat entuudestaan tuttuja Caravanlandialle, sillä sen nykyiset edustukset ovat Bürstner, Dethleffs ja Sunlight.

Uusi toimipiste Lempäälään

Nyt toteutettujen omistusjärjestelyjen yhteydessä vahvistetaan myös yrityksen hallitusta, jonka uudet jäsenet ovat yrittäjä ja sijoittaja Heikki Hildén ja finanssialalla pitkään toiminut Erkki Rämä. Hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty yrittäjyys- ja johtajuusasiantuntija Jari Nenonen, jonka tausta on kansainvälisessä kaupassa ja viennissä.

– Olemme saaneet kasvuamme vauhdittamaan suomalaisen sijoittajaryhmän, jolla on vahva ja pitkä kokemus liike-elämän huipulla. Uudella omistusrakenteella saadaan yritykseen mukaan strategista osaamista tukemaan toiminnan kasvua ja laajentumista kotimaan markkinoilla, taustoittaa yrityksen tiedotteessa toimitusjohtaja Antti Tokola.

Uusi omistusjärjestely ei aiheuta mitään muutoksia nykytoimintaan ja organisaatioon.

– Olemme avaamassa vuoden 2022 alussa uuden toimipisteemme Lempäälään, mistä asiakkaamme löytävät matkailuautojen ja -vaunujen myynti-, vuokraus- ja huoltopalvelut, ja uuden tarvike- ja varaosamyymälän. Tavoitteemme on säilyttää saavuttamamme korkea asiakastyytyväisyys niin nykyisten kuin uusienkin asiakkaiden parissa, kertoo Antti Tokola.

Yrityksen Lempäälän toimipiste tulee Marjamäen Realparkin alueelle. Samalle alueelle on nyt kesällä muuttamassa Ysitien auto, jonka matkailuajoneuvoedustukset ovat Ci, Knaus ja Weinsberg.