Pösslille uusi tehdas – tuotanto kasvaa merkittävästi

Retkeilyautoihin keskittyvä Pössl-konserni kasvattaa tuotantokapasiteettiaan tämän syksyn aikana.

Saksalainen retkeilyautojen valmistaja Pössl vietti viime vuonna 30-vuotisjuhlavuotta. Peter Pössl aloitti retkeilyautojen sarjatuotantomaisen valmistamisen 80-luvun lopulla, ja suurempiin mittakaavoihin Saksassa toiminut itävaltalainen Pössl siirtyi vuonna 1996.

Vaikka Pössl on ollut pitkään merkittävä matkailuautojen valmistaja, se teetti vuoteen 2017 saakka kaikki retkeilyautonsa muilla valmistajilla.

Kasvussa ollut retkeilyautojen kysyntä johti siihen, että Pössl ja osan Pössl-retkeilyautoista valmistava Wohnmobilbau Heinrich ottivat kesällä 2017 käyttöön uuden tuotantoyksikön. Saksan Vielbrunnissa olevaan tehdaskiinteistöön kuuluu 10 000 neliömetrin tuotantohallit ja 30 000 neliömetrin tontti varastointia varten.

Haastava koronakevät ei jarruta Pösslin toimintaa, ja Pössl-konserni tulee valmistamaan tänä vuonna yhteensä 13 500 ajoneuvoa, ja ensi vuonna tuotannon on määrä kasvaa 17 000 ajoneuvoon.

Rajun kasvun mahdollistaa uusi tehdas, jonka yritys on hankkinut Saksan Erfurtista. Tehtaan pinta-ala on 20 000 neliömetriä ja tontti 60 000 neliömetriä. Uusi retkeilyautotehdas tullaan varustamaan alan moderneimmalla robottitekniikalla, ja investointi tulee olemaan noin 15 miljoonaa euroa. Tuotanto uudella tehtaalla alkaa lokakuussa.