Pilkkivaunussa ei palella – kalastaminen jäällä sujuu suoraan lattian luukkujen läpi

Paljon on puhuttu siitä, miten erilaiset matkailuajoneuvot toimivat kätevänä harrastusten tukikohtana. IcePro Trailers -yrityksen vaunu ei ole varsinainen matkailuajoneuvo, mutta se on lainannut paljon matkailuvaunujen maailmasta.

Pohjois-Amerikan kylmillä seuduilla on iät ja ajat hinattu jäälle leikkimökin kokoisia pilkkimajoja, jotka tarjoavat suojaa viimalta, ja mahdollistavat kalastamisen sisällä mukavasti istuen. Monille suomalaisille tällaiset ovat tuttuja lähinnä elokuvista.

Puiset mökit ovat saaneet nykyaikana seurakseen myös lasikuituun luottavia vaunuja, jotka tarjoavat melkoisesti mukavuuksia sellaisia haluavalle pilkkijälle. Samalla toki luontosuhde jää väkisinkin ohuemmaksi kuin pilkkijakkaralla jäällä istuessa.

Minnesotalaisen IcePro Trailers -yrityksen vaunu painaa noin 816 kiloa, joten se on riittävän kevyt vedettävä auton perässä, mutta myös mönkijän perässä liikuttaessa jäällä.

Mukana tulee rampit, joiden avulla mönkkärin pystyy ajamaan sisälle vaunuun.

Kalastusapajille tultaessa vaunua lasketaan noin 30 senttimetriä – käsivoimin vinssillä jään tasolle.

Sisällä on kattokorkeutta mukavasti kaksi metriä, mutta varsin tyhjää. Varustukseen kuuluu muun muassa penkkejä, työtaso, säilytystilaa, kaasulämmitys, sähköjärjestelmä, paikka tv:lle sekä bluetooth-kaiutinjärjestelmä. Yöpymiseen vaunua ei ole tarkoitettu.

Varsinaista käyttötarkoitustaan varten vaunun lattiassa on kannella suljettavat luukut, joista kairataan avannot pilkkimistä varten.

USA:ssa IcePro-pilkkivaunun lähtöhinta on 25 000 dollaria eli noin 23 130 euroa.

Kuvat: IcePro Trailers

Keskustelu

  1. Amir Näveri

    Suoraan sanoen näin pilkkimistä harrastava on aikamoinen pelle.

    Kommentoitu 0 kertaa

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *