Polydropsin uusin vaunu ei aristele surkeillakaan teillä

Kalifornialainen Polydrops-yritys toi alkuvuodesta myyntiin muodoltaan kulmikkaan P17A-pisaravaununsa, joka on suunnattu kelvollisilla maanteille muun muassa sähköautojen perässä vedettäväksi.

Nyt yritys on ottanut lähtökohdaksi pitkälti saman mallin, mutta siinä on ajateltu enemmänkin luontoharrastajien ja off-road-väen toiveita viemällä retkivaunun maastokelpoisuutta ja omavaraisuutta aiempaa mallia pidemmälle.

P17X Explorer -nimisessä mallissa on 29 tuuman maastorenkaat, ja maavara on 38 senttimetriä, joten vaunu kulkee auton perässä haasteellisempiinkin paikkoihin varsin huoletta.

P17X:n runko on tehty kestävästä ja kevyestä alumiinista. Se auttaa osaltaan myös siihen, että vaunu pystytään varustamaan myös painavilla akuilla (vakiona 2,4, optiona 4,8 ja 12 kWh). Vaunu kun toimii keittiön laitteita myöten täysin sähkön varassa. Omavaraisuutta siihen saadaan vakiona tulevasta 260 watin aurinkopaneelista.

Siirrettävä jääkaappipakastin on 45-litrainen. Tuorevesisäiliön koko on 27 litraa, ja lisäksi ulkosuihkun käyttöön on oma 18 litran vesisäiliönsä. Vakiovarusteluun kuuluvat myös muun muassa ilmastointi, lämmitin, invertteri ja markiisi.

Polydrops P17X Explorerissa on makuupaikat kahdelle aikuiselle. Malli on jo myynnissä, ja vaunu on luvattu ostajien saataville kesällä 2022.

Kuvat: Polydrops