Pro-Caravan ryhtyi Ford-alustaisten Ci-matkailuautojen tuojaksi

Pro-Caravan Finland Oy on aloittanut italialaisten Ci-merkkisten matkailuautojen maahantuonnin.

Ci on yksi Trigano-konsernin 25 merkistä. Trigano on yksi Euroopan suurimmista matkailuautovalmistajista. Tällä hetkellä Ci on ainoa Suomeen tuotava italialainen brändi.

Ci ei ole kuitenkaan uusi tuttavuus Suomessa, sitä maahantuovat Pro-Caravanin lisäksi Ysitien Auto ja AutoAnttila.

– Meillä tämä on lähtenyt siitä, kun asiakkaat ovat kyselleet Ford-alustaisia matkailuautoja. Ci on nyt meidän ainoa Ford-alustainen. Muita merkkejä ei edes tuoda Suomen markkinoille tällä hetkellä Ford-alustaisena kuin Ci, sanoo Pro-Caravanin toimitusjohtaja Ari Niskanen.

– Ci täydentää hyvin Fiat-painotteista matkailuautojen tarjontaa. On kuitenkin monia, jotka haluavat jonkin muun vaihtoehdon kuin Fiat-alustaisen, vaikka Fiat onkin hyvä.

– Olen verrannut hintaluokkaa ja miettinyt useamman vuoden, että otammeko me tämän merkin. Maahantuonnin käynnistämiseen innosti Ford-alustaisuuden lisäksi se, että hinnaltaan ja varusteiltaan Ci on kilpailukykyinen. Nämä ovat Suomen olosuhteisiin valmiiksi hyvin varusteltuja, Niskanen sanoo.

Autoissa on esimerkiksi aurinkopaneelit vakiovarusteena, tehokkaampi Truma Combi 6 EH -lämmitin, lattialämmitys, sähkövastuksella varustetut vesiputkistot sekä eristetty ja lämmitetty harmaavesisäiliö. Kori on puuvapaa.

Niskasen mukaan Ci ei ole kuitenkaan sieltä kaikkein edullisimmasta päästä. Pro-Caravanin mallistossa se on kuitenkin edullisempi kuin Knaus tai Rapido, ja kilpailee pitkälti Weinsbergin kanssa samassa hintaluokassa.

Pro-Caravan keskittyy tänä vuonna mallivuoden 2021 puoli-integroituihin Ci Elliot -mallisarjan autoihin, ja on tilannut ne kaikki Fordin tehokkaimmalla 170 hevosvoiman moottorilla ja automaattivaihteistolla. Ensi vuonna tarjontaa mahdollisesti laajennetaan Ci-retkeilyautojen puolelle.