Reissaajalle järjestyy pian makuupaikka pieneen henkilöautoon muutamalla satasella

Markkinoilla on paljon moduuleihin perustuvia ratkaisuja, joilla esimerkiksi pakettiautosta saa helposti muunnettua retkeilyauton. Sen sijaan aivan pieniin henkilöautoihinkin soveltuvia tuotteita ei ymmärrettävästä syystä ole juuri näkynyt. Osin sitä aukkoa pystyy paikkaamaan toki kattoteltoilla.

Saksalainen CarCamper-yritys on kuitenkin lähtenyt kaupallistamaan ideaa, jonka yrityksen perustaja sai alun perin omaan Opel Astraansa kokeilemistaan virityksistä.

Yrityksen mukaan CarCamperin tuotteilla pääsee noin 10 minuutissa muuntamaan pienistäkin hatchback-tyyppisellä takaluukulla varustetuista henkilöautoista halvalla ”retkeilyauton”. Toki tuotetta voi käyttää myös tilavammissa autoissa, ja etenkin auton korkeampi kattokorkeus tuo huomattavasti lisää mukavuutta nukkujille.

Tuotteen asennus ei vaadi mitään pysyviä muutoksia autoon. Kun vuode on pystytetty, sen alle saa siirrettyä autossa mukana olevia reissutavaroita.

Marraskuussa mahdollisesti myyntiin tuleva CarCamperin varsinainen tuote ei ole pohjimmiltaan muuta kuin kehikko vuoteelle. Edes patjaa ei ole tarkoitus tulla vakiona mukana vaan jokainen laittaa oman patjansa. Toki lisävarusteena patjan saa myös CarCamperilta. Yritys aikoo myydä erikseen myös keittiömoduuleita ja säilytyslokeroita, jotka ovat tosin vielä prototyyppivaiheessa.

Vuoteen korkeus ja leveys ovat säädettävissä ja siten sovitettavissa kunkin auton mittojen mukaan. Saatavissa on vuode yhdelle sekä kahdelle reissaajalle.

Yhden hengen Solo-vaihtoehdon hinnaksi yritys ilmoittaa tässä vaiheessa noin 250 euroa. Solon painoraja on 120 kiloa. Leveyttä on 60 senttiä, pituutta maksimissaan 210 senttiä.

Kahden hengen Duo-tuote maksaa noin 300 euroa. Leveyttä alustalla on pään kohdalla noin 120 senttiä, keskellä noin metri. Painoraja Duolle on yhteensä 200 kiloa.

Lähde ja kuvat: CarCamper